Dremit Liqerit

Dremit Liqerit

Mi zall te pyllit vjeshtarak
Dremit liqeri pa kufi,
Ay ndaj fundesh u përflak
Posi me zjarr e me flori.

Posi me flakë u ndes e kroj,
E vetetiti plot magji,
E ylli i ditës perendoj
Në qetësi dhe dashuri

Tashi po shuhet nën mal
Qytet’i ngrysur në zi.
Po ndizen yjet dal-nga-dal
Plot bukuri! Plot fshehtësi!

Në këtë çast perendimor,
Ndaj po me dehen sytë e mi,
Kuptoj si shpirtin vjershëtor
M’a frymezon nja mall i ri.

– Lasgush Poradeci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *