Bajamet mbrojn zemrën

Bajamet mbrojn zemrën

Sipas një studimi në SHBA bajamet rritin nivelin e kolesterolit të mirë dhe nga ana tjetër ndihmojnë në uljen e nivelit të kolesterolit të dëmshëm, për 19 %, shkruan Bon Zo.

Udhëheqësi i studimit, profesori Kris-Etherton, nga Universiteti Shtetëror i Pensilvanisë, tha: “Nëse njerëzit fusin në dietën e tyre bajamet, do të kenë shumë të mira. Bajamet nuk shërojnë gjithçka, por kur konsumohen në nivelet e duhura, janë të shkëlqyera”.

Kështu që konsumi i bajameve prej 43 gram ulin rrezikun e prekjes nga sëmundjet e zemrës. /bonzo.info/

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *