Doni fëmijë të mençur? Hani fruta!

Doni fëmijë të mençur? Hani fruta!

Universiteti i Albertës në Kanada, ka bërë një studim të fundit ku thuhet se konsumimi i frutave gjatë shtatzanisë rrit intelegjencën tek fëmijët, shkruan Bon Zo.

Nga studimet e bëra deri më sot njihej vetë peshku. Acidet yndyrore omega-3 që gjenden te ai ndërtojnë membrana të shëndetshme në qelizat e trurit dhe shkencëtarët kërkonin të dinin nëse edhe frutat e bënin këtë gjë.

Andaj mamave të reja ju sugjerojmë të hanë më shumë fruta gjatë shtatzanisë së tyre./bonzo.info/

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *