Nëse trupi ju dërgon këto 4 sinjale, stresi po ju shkatërron. Parandalojeni tani!

Nëse trupi ju dërgon këto 4 sinjale, stresi po ju shkatërron. Parandalojeni tani!

Në ditët e sotme, të gjithë jetojmë me një shkallë stresi dhe ankthi në jetën tonë.

Është e pamundur ta shmangësh në botën e sotme.  Por nëse jeni të stresuar dhe vazhdimisht vuani nga shenjat fizike të ankthit,sipas intv.al ju duhet të kujdeseni edhe më shumë për veten tuaj mendërisht dhe fizikisht.
Këtu janë disa shenja të zakonshme të stresit që trupi juaj po përpiqet t’ju tregojë:
1. Migrena ose dhimbje koke
Ju mund mendoheni gjatë natës për shkak të stresit që po ndodh në jetën tuaj,  në punë, në shtëpi, në marrëdhënien tuaj, ose me miqtë tuaj. Ky stres dhe tension mund të shfaqet në formën e migrenës ose tensionit. Nëse keni të bëni me këto simptoma të stresit, merrni pushimet. Ndoshta kjo do të thotë dilni me miqtë, bëni një dush relaksues në  mbrëmje, ose lëreni pak më herët punën.
2. Çështjet e stomakut
Nëse stomaku juaj po ndihet i shqetësuar ose keni një ndjenjë “flutura në stomakun tuaj”, ankthi mund të ketë faj. Sipas ekspertëve, kjo është një shenjë që dërgon trupi juaj. Duhet patjetër të merrni masa dhe të shmangni shqetësimet e tepërta.
3. Muskujt e tensionuar
Ankthi shfaqet në një zonë të caktuar të trupit tuaj. Terapistët, shprehen se është koha që të siguroheni  të kujdeseni për veten tuaj. Nëse nuk ndiheni të lumtur dhe të kënaqur, edhe trupi juaj reagon, sepse nuk merr dashurinë e duhur.
4. Lodhja dhe sëmundja
Nëse ndiheni edhe  të shqetësuar dhe të lodhur do merrni një goditje që do t’ju vijë papritur. Gripi, sipas intv.al  vjen si pasojë e paaftësisë së trupit për të funksionuar me kapacitet maksimal./intv.al/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *