10 gjëra që gratë e sukseshme i bëjnë në kohën e pauzës

10 gjëra që gratë e sukseshme i bëjnë në kohën e pauzës

Pushimi i drekës është një shans i madh për të mbushur bateritë. Nëse e përdorni me mençuri, mund të reflektojë pozitivisht në pjesën tjetër të ditës suaj të punës.

“Njerëzit e suksesshëm e trajtojnë pushimin e drekës si një ndeshje futbolli gjysmë ore – një shans për t’u ndeshur dhe për të menduar se si do të luajnë pjesën tjetër të natës”, tha kryetari ndërkombëtar i suksesit në karrierë, Michael Kerr, duke cituar 10 gjërat e mëposhtme që i dallojnë gratë e suksesshme dhe të pasuksesshme në aspektin e pushimeve të tyre të drekës.

1. Planifikojnë drekën pikërisht në gjysmën e orarit të punës. Në këtë mënyrë ata refelektojnë se si është bërë puna deri më tani dhe çfarë duhet të bëjnë për të përmirësuar pjesën tjetër.

2. Zgjidhni ushqimet që janë të shëndetshme për trupin dhe lejoni vetes kohë të mjaftueshme për të pushuar mendjen e tyre. Ata nuk e marrin punën me vete kur hanë, sepse ato momente janë të rezervuara vetëm për ta dhe për ruajtjen e “normalitetit”.

3. Largohuni nga zyra dhe hanë jashtë. Nuk ka mënyrë më të mirë për të rifituar përqendrimin nga një shëtitje në ajër të pastër. Ndërsa ecin ata nuk mendojnë për ndonjë gjë, ata vetëm të pushojnë trurin e tyre.

4. Bisedojnë me njerëz të tjerë. Nëse ata vendosin të qëndrojnë në zyrë, ata po përpiqen të marrin shansin për të vazhduar me ngjarjet e jetës profesionale si dhe të jetës private të kolegëve të tyre.

5. Nëse ata kanë pasur një ditë shumë të zënë, ata marrin pushim për të bërë plane për pjesën tjetër të ditës. Ata fillojnë me detyrat në vendin e punës dhe përfundojnë me të gjitha gjërat që po presin pasi të kthehen në shtëpi.

6. Ushtroni, nëse keni hapësirë. Ata me zyrat e tyre ose parkun afër, përdorin pushimin e drekës për lëvizjen fizike. Shpesh bëjnë ushtrime shtrënguese për të përmirësuar qarkullimin e gjakut në trup.

7. Ata kthehen në të gjitha ato gjëra që përfunduan atë ditë. Në këtë mënyrë ata po përpiqen të gjejnë strategjitë më të mira për projektet e ardhshme, të cilat do t’i ndihmojnë ata të bëjnë punën më të mirë dhe më të shpejtë.

8.Lexojn ose shfletojn internetin. Ndonjëherë, e vetmja gjë që mund të të lejojë punën është të lexosh artikuj ose të shikosh video argëtuese me kafshët dhe fëmijët. Pas këtij aktiviteti të shkurtër, mendja juaj do të jetë gati për një punë të re.

9. Bëjnë diçka që i kënaq. Megjithëse ata rrallë kanë mundësi të ndjekin interesat e tyre gjatë një pushimi dreke, shumë gra të suksesshme kanë gjetur një mënyrë për të bërë gjërat që i kënaqin edhe pse koha e tyre është e kufizuar

10. Mendojnë për karrierën e tyre. Pjesa më e rëndësishme e pushimit të drekës. Gratë e suksesshme ndajnë të paktën 5 minuta nga çdo pauzë për të analizuar karrierën e tyre dhe për të zbuluar se në cilin drejtim lëviz./bonzo.info/

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *