Të vërtetat dhe mitet rreth sheqerit kafe

Të vërtetat dhe mitet rreth sheqerit kafe

Kur dilni të bëni pazar a kujdeseni çfarë bleni? A jeni i interesuar për përmbajtjen e çdo produkti, apo thjesht zgjidhni atë që ju pëlqen? Ritmi i shpejtë i jetës dhe mungesa e kohës së lirë për të përgatitur ushqim shpesh na bëjnë më të ngutshëm dhe na bën të mos mendojmë për atë që ne aktualisht hamë. Ushqimet e rregullta janë po aq të rëndësishme sa përmbajtja e tyre ushqyese.

Mitet dhe të vërtetat rreth ushqimeve të shëndetshme janë shumë. Një nga ato të vërteta apo të pavërteta që duhet të sqarojmë është nëse është më mirë të përdorim sheqer të bardhë apo kafe. Ose për të qenë më preciz, do ta shtrojmë pyetjen pak më ndryshe: A dini se si të prodhoni sheqer kafe dhe a është me të vërtetë më i mirë se i bardhë?

Përgjigjja është PO. Sekreti qëndron në melasë që në të vërtetë e bën sheqerin të ketë atë ngjyrë kafe të mirë të ndritshme, duke ndryshuar shijen, e cila merr një notë aromatike dhe shumë të pasur. Por ajo që është më e rëndësishme për të mësuar dhe mbajtur mend është se kjo melasë është fajtori kryesor për rritjen e vlerave esenciale ushqyese që nga një lugë gjelle përmban sasi të konsiderueshme të kaliumit, si dhe kalcium, magnez dhe vitaminë B. Ajo, ndryshe nga kristalet e sheqerit shpejt shkrihet në ujë.

Melasa është në të vërtetë një përzierje e kallamsheqerit të grimcuar që shtohet në ujë dhe nxehet për të vluar. Këto dy përbërës janë të përziera derisa të krijohet një shurup ngjyrë kafe, dmth. melasë. Nëse duam të marrim sheqer të bardhë, ajo i nënshtrohet tjerrjes së shumëfishtë, e cila heq melasën, e cila është në të vërtetë pjesa më cilësore. Sa herë që ju duhet të ëmbëlsoni në vend të sheqerit të bardhë, përdorni sheqer kafe të papërpunuara, por sigurisht në moderim sepse përmban kalori.

Këshillë: Sheqeri kafe përmban një sasi të madhe uji për shkak të pranisë së melasë, prandaj sigurohuni që ajo të jetë gjithmonë e mbyllur dhe e ruajtur pas përdorimit për të ngadalësuar avullimin e ujit dhe bashkimin e kristaleve. Në këtë rast, ajo shpejt bëhet në kokriza më të mëdhaja dhe e vështirson përdorimin e saj. /bonzo.info/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *