10 aplikacione për Android që do ta bëjnë jetën më të lehtë

10 aplikacione për Android që do ta bëjnë jetën më të lehtë

Pavarësisht smartfonëve që revolucionarizojnë konceptin e komoditetit, ne gjithmonë kërkojmë mënyra për të vendosur një nivel të ri të efikasitetit në jetën tonë. Për fat të mirë, zhvilluesit e kanë vënë re këtë dhe vazhdojnë të krijojnë aplikacione që janë jashtëzakonisht të dobishme.

Ndërsa të gjithë kanë nevoja dhe prioritete të ndryshme, ka disa aplikacione që i bëjnë jetët e të gjithëve më mirë. Fatkeqësisht, njerëzit që nuk janë përdorues të teknologjishë shpesh nuk i kuptojnë këto produkte. Si i tillë, po theksojmë 10 aplikacione që shtojnë një element shtesë për lehtësi në jetën tënde.

1. Truecaller

Truecaller është një aplikacion i mrekullueshëm i përshtatshëm – identifikon telefonuesit dhe numrat e panjohur që janë të njohur për spam. Nëse kompania ka informacion për një numër, ai do ta pasqyrojë këtë në një telefonatë në hyrje. Natyrisht, për ta bërë këtë, ekziston një shkëmbim i privatësisë. Të gjitha aplikacionet e identifikimit të telefonuesit kërkojnë qasje në kontaktet tuaja, prandaj ata janë në gjendje të identifikojnë këto numra.

Ndërsa telefoni juaj fillon të telefonojë, aplikacioni do të shfaqë emrin e përdoruesit nëse janë në të dhënat e Truecaller. Ajo nuk mund të identifikojë çdo numër, por bën një punë të madhe për t’ju bërë të ditur nëse një numër është raportuar për spam.Thirrësit e spamit do të theksohen në të kuqe. Është një mënyrë e shkëlqyer për t’iu shmangur atyre thirrjeve të ftohta të sigurimit.

2. Google Assistant

Ndihmësit e inteligjencës artificiale (AI) po shfaqen gjithnjë e më shumë në pajisjet tona. Siri ka qenë AI afatgjatë për Apple, Windows ka Cortana, dhe Android ka disa konkurrent.

Sidoqoftë, një nga asistentët e Android më të disponueshëm me funksionalitet të avancuar është Google Assistant.

Google Assistant integron funksionalitetin e Google Now dhe shton një nivel të inteligjencës së rritur. UA mund të ndërveprojë me aplikacione të tjera në telefon dhe mund të përdorë gjithashtu njohjen e imazhit për të gjetur fotografi në telefonin tuaj nëpërmjet komandave.

Aftësitë e plota të asistentëve shihen në telefonat më të fundit të Android 7.0, por përdoruesit në versionet më të vjetra të Android-it ende mund ta arrijnë atë nëpërmjet Allo. Ajo gjithashtu do të jetë e shtrirë në të gjitha pajisjet Android 6.0 në muajt e ardhshëm.

Ashtu si Google Now, Google Assistant  përgjigjet në butonin “Ok, Google”. Vetëm do të duhet të sigurohesh që softueri i Shërbimeve të Google Play është i përditësuar në mënyrë që të marrësh asistentin sa më shpejt që të jetë në dispozicion rajon dhe në celularin tuaj.

3. Moovit

Aparatet për kalimin e rrugëve dhe taksi si Uber, Lyft dhe Taxify kanë revolucionarizuar mënyrën e udhëtimit – por ato nuk janë mjeti më i lirë i transportit. Kjo është arsyeja pse një aplikacion si Moovit është i madh për këdo që mbështetet në transportin publik në qytetin e tyre. Është gjithashtu i dobishëm për ata që jetojnë në zonat ku shoferët e Uber nuk frekuentojnë.

Moovit identifikon të gjitha rrugët dhe stacionet e transportit publik rreth jush, së bashku me oraret, oraret dhe alarmet e shërbimit të gjallë. Mund edhe të planifikojë një rrugë për ju.

Aplikacioni është i dobishëm për ata që duan të shohin opsionet e transportit publik në zonë, por është gjithashtu jashtëzakonisht i përshtatshëm për ata që shpesh përdorin transportin publik. Ju nuk duhet të prisni derisa të arrini në një stacion për të kuptuar nëse ka një vonesë të gjatë.

4. Google Keep

Google Keep është përgjigjja e gjigantit të internetit për aplikacionet si Evernote dhe aplikacionet e tjera të memo / produktivitetit, por është plotësisht i lirë pa funksionalitet të fshehur prapa një paywall.Aplikacioni ju lejon të krijoni shënime, memo zanore, përkujtesa dhe imazhe të shënuara – dhe t’i bashkoni ato brenda aplikacionit, i cili sinkronizohet nëpër pajisje.Përfitimi kryesor i Google Keep për aplikacione të tjera të ngjashme të produktivitetit është integrimi i tij me shërbimet e tjera të Google. Ju mund të përdorni komandën “Ok, Google” për të krijuar lista dhe shënime për të bërë. Ju mund të diktoni edhe shënime për aplikacionin dhe do të përdorin njohjen e zërit për t’i transkriptuar ato për ju.Përdoruesit mund gjithashtu të ruajnë screenshots, të tërheqin imazhe dhe madje të ruajnë faqet e internetit dhe lidhjet.

5. Remote Mouse

Remote Mouse është një aplikacion i thjeshtë por i jashtëzakonshëm që ju lejon të përdorni telefonin tuaj si një telekomandë për kompjuterat në rrjetin tuaj. Aplikacioni vepron si një mouse dhe një tastierë, duke u shoqëruar me softuer shoqërues në kompjuterin tuaj nëpërmjet lidhjes tuaj Wi-Fi. E vetmja pengesë është që disa veçori duhet të blihen – por këto janë kryesisht komponentë më të avancuar.  Ky aplikacion gjithashtu shton efikasitetin dhe komoditetin në çdo situatë ku ju jeni duke pasqyruar ekranin e kompjuterit tuaj, si gjatë prezantimeve.

6. AirDroid

Ashtu si Remote Mouse, AirDroid lidhet me PC tuaj nëpërmjet softuerit shoqërues ose një dritare të shfletuesit. Por funksioni i tij është inversi i Remote Mouse-së. Me AirDroid, ju kontrolloni pajisjen tuaj Android duke përdorur kompjuterin tuaj. Me aplikacionin, mund të shfletoni skedarët, kontaktet dhe aplikacionet e telefonit tuaj. Mund të përdorni kamerën, ekranet pasqyruese dhe të luani muzikë.

Një nga karakteristikat më të mira është funksionaliteti i mesazheve, i cili ju lejon të përgjigjeni tek tekstit nga kompjuteri juaj. AirDroid është në thelb si Whatsapp Web, por me shumë përdorime. Ju mund të transmetoni muzikë edhe nga telefoni juaj në kompjuterin tuaj.

7. Food Delivery Apps

Aplikacionet për shpërndarjen e ushqimit në përgjithësi janë disa nga mjetet më të përshtatshme për të patur në telefonin tuaj të mençur. Nuk ka asnjë aplikacion për shpërndarjen e ushqimit për t’ju rekomanduar, pasi ato ndryshojnë sipas zonës suaj. Megjithatë, disa prej më të njohrave  ndërkombëtare në treg janë UberEATS dhe foodpanda.

Instalimi i dy ose tre aplikacioneve për shpërndarjen e ushqimit ndihmon të ju jap më shumë larmi dhe vlera për para. Në varësi të partneritetit, këto aplikacione do të ndryshojnë në aspektin e restoranteve në dispozicion.

8. Blue Light Filter – Night Mode

Dritë blu nga ekranet e pajisjeve elektronike është kritikuar si bana e gjumit qetësues, duke shkaktuar pagjumësi dhe gjumë të vonuar për mijëra njerëz. Ndërsa shumë telefona po lëshohen me modalitetet e tyre të filtrimit të dritës blu, modelet më të vjetra shpesh nuk kanë këtë.

Blue Light Filter është pra një opsion i madh për ata që kanë nevojë të përdorin pajisjet e tyre gjatë natës, por nuk duan efektet anësore të dritës blu. Aplikacioni ju lejon të rregulloni sa ngrohtësi të shtoni në tonin e ekranit tuaj, si dhe rregullimet e shkëlqimit.Në mëngjes, thjesht mund të shkosh te cilësimet e aplikacionit dhe ta ndalosh aplikacionin që të ekzekutohet në sfond.Aplikacioni është plotësisht i lirë, por ka disa reklama. Sidoqoftë, dobia e aplikacionit e bën të dukshëm një reklamë ose dy me vlerë, pasi nuk ekziston koha e kërkuar e shikimit.

9. Mobile Payment Apps

Aplikacionet për pagesa celulare, si aplikacionet për shpërndarjen e ushqimit, varen gjithashtu nga vendi ku jetoni dhe nga përdoruesit tuaj të afërt. Sidoqoftë, këto aplikacione e bëjnë jetën shumë më të lehtë. Një hetim i shpejtë i një Kodi QR ose chip NFC, dhe pagesa juaj kalon – pa nevojën për lehtësira karte ose para.

Aplikacionet e pagesës përfshijnë pikat e Apple Pay, Portofoli i Google, Android Pay dhe madje edhe Samsung Pay. Megjithatë, ka shumë aplikacione për pagesë që nuk janë të kufizuara në një markë të veçantë ose sistem operativ. PayPal ofron aplikacionin e vet të pagesave për celularë, ndërsa ka edhe të ngjashëm me Paytm, Zapper dhe kompani të tjera në treg.

10. Google Photos

Google Photos janë një nga aplikacionet më të mira të ruajtjes dhe të rezervimi të skedarëve të fotove dhe videove në pajisjet Android. Jo vetëm që app ju ofron ruajtje të lirë dhe kopje automatike, por ka një mori karakteristikash të zgjuara.

Njohja e imazhit në aplikacion ju lejon të kërkoni përmes fotove me fjalë kyçe. Për shembull, kërkimi për “malin” në fotot e Google do t’ju tregojë të gjitha fotografitë tuaja  me male. Një nga përditësimet më të fundit ju lejon të kërkoni për individë të caktuar sipas emrit, për sa kohë që keni identifikuar fytyrën e tyre në një nga fotografitë tuaja më parë.

Ajo gjithashtu vjen me karakteristika nga aplikacione të tjera të fotografive, të tilla si redaktimi i fotove dhe zvogëlimi i videove. Ndërkohë, asistentja e tij e ndërton shton albume për ju dhe sugjeron redaktime dhe filtra./bonzo.info/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *