Mos kërkoni dashuri atje ku nuk ka.

Mos kërkoni dashuri atje ku nuk ka.

Shpesh ndodh që ndjej dashuri për dikë dhe mendoj se edhe ai ndjehet njëjtë për mua, por ky ishte një gabim.

Unë nuk jam vetëm duke folur për dashuri për një vajzë/djalë, por edhe prindër, dhe miqësore.

Në ditët e sotme, vlera e çdo personi perceptohet nga përfitimet që keni nga ai. Të rralla janë ata që perceptojnë çdo cilësi njerëzore, dhe vlerësojnë ato.

Unë e kuptoj, të gjithë janë të uritur për dashuri. Por a ia vlen të kërkosh vazhdimisht diçka që nuk është në të vërtetë atje?Ndonjëherë është shumë e vështirë për t’u larguar por nëse nuk largoheni në këtë moment ju do të ndjeni shumë më shumë dhimbje.

Ju do të kuptoni se nuk ka rëndësi prania e një turme njerëzish në jetën tuaj, por energjia pozitive që ju japin. Ju do të kuptoni se keni humbur në një turmë njerëzish, dhe ju do të ndjeni vetminë.
Jo të gjitha qeniet njerëzore kanë aftësinë të tërhiqen në sigurimin e dashurisë së pakushtëzuar. Jo të gjithë e duan. Disa prej tyre janë emocionalisht të paarritshëm, të lënduar nga dikush tjetër, të thyer, dhe tani ata nuk duan të japin atë luks të emocionit duke menduar se përsëri do te lëndohen. Unë u përpoqa t’i dua personat e tillë, t’u jap atyre  dashuri për të rikthyer besimin e tyre, por më kot. Ato duhet të kuptojnë se vetëm sepse ata janë lënduar njëherë, nuk do te thotë se do te lendohen përsëri.

Ka edhe nga ata që kurrë nuk kanë ndier dashurinë dhe ata kurrë nuk do të ndjejnë. Ju duhet të ikni prej tyre. Ikni sa më larg që të jetë e mundur prej tyre, sepse ju jo vetëm që s’do të merrni dashuri, por edhe s’do të mundni të jepni. Ju thjesht do të lodheni duke dhënë dhe nuk do të shihni shkëlqimin e dëshiruar në sytë e tyre. Nuk do të ndjeni fuqinë e armëve të forta ngushëlluese ose fjalëve inkurajuese që do t’ju japin forcë. Ajo që mund të presësh për fat të keq do të jetë një zhgënjim në rritje, i cili do të rritet nga dita në ditë.

Dashuria e pakushtëzuar duhet të të bëjë të lumtur. Në fakt, zgjedhja nëse do të ndiejmë dhe do të dashurojmë është e jona.
Në një çift të dashur klasik, vendimet merren nga të dy partnerët individualisht. Nëse dikush vazhdimisht investon, dhe tjetri nuk, nëse është në formën e emocioneve ose disa gjërave, njëra është gjithmonë në fitim dhe tjetra vuan një humbje.

Kur ai që është në humbje do të japë gjënë e fundit do të mbetet bosh. Mosbalancimi që ekziston vret dhe lidhja ndërpritet. E njëjta gjë ndodh me çdo formë tjetër të dashurisë së krijuar.Nuk është aq negative, ka nga ata që nëse u jepni atyre një pjesë të dashurisë suaj, do t’ju japin dy herë më shumë, por ato tashmë janë të pakët. /bonzo.info/

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *