12 njerëz zbulojnë truqet që në të vërtetë ndihmojnë në humbjen e peshës.

12 njerëz zbulojnë truqet që në të vërtetë ndihmojnë në humbjen e peshës.

Ju mund të lexoni pafundësisht këshilla për mënyrën më të mirë për të humbur peshën, por copat e vetme të informacionit që janë ndonjëherë të dobishme janë ato që janë provuar dhe testuar. Ju sjellim truqet që vërtet kanë funksionuar.

1.Pini ujë

Doni të pini diçka? Lëng portokalli? Apo çfardo lëngu tjetër? Pini ujë dhe vetëm ujë.

2.Kur ushqimin nuk e keni paransyve, nuk e keni as në mendje

Kontrolli i porcioneve është e vetmja gjë që funksionon për mua, megjithatë, për mua, nëse do të haja vetëm 1/4 e burgerit, do të më duhej që dikush të hiqte tjetrën 3/4 nga tavolina.Një gjë që unë kam mësuar për veten time është se ha me mendje në qoftë e shoh ushqimin.

Ju duhet të mësoni se kush jeni dhe çfarë funksionon  për ju. Kam humbur mbi 100 kilogramë, kështu që unë e di se çfarë funksionon. Kur mbaroj duke ngrënë në një restorant, kam nevojë që dikush të largoj menjëherë  pajtën dhe kurrë nuk kam nevojë për patate të skuqura ose shporta të bukës në tavolinë. Nuk do të thotë që nuk ha tepër me raste, por ato pak kohë janë vendime të vetëdijshme.

3. Planifikoni ushqimet paraprakisht

Përgatitini ushqimet paraprakisht, do të habitni si mund te kontrolloni kaloritë, paratë dhe kohën.

4. Kini durim

“Kjo është një mënyrë e vërtetë e mirë për të humbur peshën. Unë kam një bashkëpunëtor i cili është në ato dietat e modës, ku qëllimi është të humbasë një ton peshë në një kohë të shkurtër.Në realitet, humbja e peshës ngadalë dhe ndryshimet që mund të mbash gjatë periudhave të gjata kohore është një mënyrë e shkëlqyer dhe e shëndetshme për të humbur peshë, gjithashtu ju lejon të hani më shumë ushqim dhe të hani gjërat që ju pëlqejnë pa ndjenjën e nxitjes për të qarë, është një mënyrë jetese e qëndrueshme. Humbja e peshës nuk është e lehtë, por mund të jetë më e lehtë për ta mbajtur atë në qoftë se ju i jepni vetes kohë për tu dobësuar.”

5. Përdorni aplikacion për nr e kalorive

“Kur fillimisht filloni të përdorni aplikacion për të nr kalorited do te kuptoni sa shume kalori të panevojshem hani. Zmadhova nr drithërave me qumësht të cilët bënin 500 kalori, duke pasur parasysh e haja dhe gjëra tjera. Vënie e gjërave në prespekitvë ndihmon shumë.”

6. Përdorni porcione më të vogla

“Një shprehi që fillova ta bëj në shtëpi, fillova të përdori pjata më të vogla që do të thotë porcione më të vogla. Natyrisht ndjehesha i ngopur.”

7. Ecni më shumë

“Ecja, është aq e nënvlerësuar. Çdokush mund ta bëjë këtë, mund të bëhet kudo dhe është falas.
Ajo që unë kam bërë është se kam ecur për punë dhe kthimi nga puna. Do të thotë ushqimit të shëndetshëm i kam shtuar 1 orë ecje dhe kam humbur shume kilogramë.

8. Aplikoni rregullën 70 %

“Hani 70% të ushqimit, pushoni dhe flisni për ca kohë, pini ujë dhe shijoni pak çaste. Do të shihni se do të ndjeheni të ngopur pas ca minutash”.

9.Bëni ushtrime të thejshta

“Bëni ushtrime të thjeshta si push-ups dhe sit-ups çdo natë. Filloni me numra të ulët dhe deri në fund ju do të jeni në gjendje të bëni 100 push-up në ditë, por kjo do të ndodh vetëm duke e bërë atë një pjesë të rutinës tuaj. ”

10.Mos harroni të ndjeheni të urritur

“Ju nuk mund ta humbni peshën nëse nuk jeni të uritur. Hani ushqim në punë kur do që të ndjeheni të uritur”/

11. Mësoni të gatuani

“Unë fillova të mësoj të gatuaj, si rrjedhim, lash ushqimet e përpënuara. Krejt çfar duhet të bëni është të mësoni disa receta dhe ti praktikoni të diellave pasdite”

12. Bëni trajnime në peshë në vend të kardio

“Ngritja e peshave është shumë më mirë sesa rëndimi i kardio për humbjen e peshës dhe, më e rëndësishmja, ruajtja e saj. për të humbur yndyrën “.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *