4 shenja që tregojnë që je në një marrëdhënie egoiste

4 shenja që tregojnë që je në një marrëdhënie egoiste

Asgjë nuk e bën një marrëdhënie më të paekuilibruar sesa sjellja egoiste. Ne të gjithë mundemi dhe do të jemi egoistë në një moment në jetën tonë, sidomos kur duam diçka të keqe.

Megjithatë, nëse egzistenca është një dukuri konstante në marrëdhënien tuaj, është ndoshta koha për të marrë njoftim dhe për të marrë një vendim. Duhet të ketë një gjendje ekuivalence që siguron harmoni në marrëdhëniet tona të dashura.

Dr Srini Pillay, autor i Debunking Mitet e Mendjes, shkroi një artikull për Psikologjinë Sot duke deklaruar se “Të dashuruarit egoistë shpesh fshehin diçka që ata kanë shumë turp. Dhënia i bën ata të ndihen jashtë kontrollit dhe kërcënohen pasi shqetësohen se arsyeja për turpin e tyre do të zbulohet. Me këtë ndjenjë të fortë për të mbuluar gjithë kohën, ata mbajnë fort dashurinë e tyre, sepse heqja dorë i bën ata të ndjehen sikur po rrëshqasin në akull “.

Ka një pikë kur duhet të qëndrosh dhe të pyesësh veten: “A është kjo vetë-dashuria dhe ruajtja, ose vetëm egoizmi i thjeshtë që kontrollon këtë marrëdhënie?

KËTU JANË 4 SHENJAT QË JENI NË NJË LIDHJE EGOISTE:

1. PARTNERI JUAJ GJITHMONË JU FAJSON JU DHE MENDON SE JENI I/E PAVLERË.

Ekziston një ndryshim midis dikujt që ju shtyn dhe ju tërheq për të arritur qëllimet tuaja me një personalitet të nxitësëve të tifozëve dhe një tjetër që ju bën të ndiheni të pavlerë. Një person egoist nuk do t’i marrë në konsideratë nevojat tuaja. Ata do të bëjnë gjithçka të mundshme për t’ju bërë të ndiheni të pavlerë në mënyrë që gjërat të jenë gjithnjë për ta. Fokusi mund të jetë vetëm në atë që po arrijnë. Nëse e gjen veten duke i dhënë dhe nuk e pranon kurrë këtë është mosbalancimi i një marrëdhënie egoiste. Psikologu Daniel Goleman, autor i Inteligjencës Emocionale, shkruan: “Vetëpërmbajtja në të gjitha format e saj vret empatinë, e lëre më nga dhembshuria. Kur përqendrohemi te vetja jonë, bota jonë kontraktohet pasi problemet dhe shqetësimet tona dalin të mëdha. Por kur fokusohemi te të tjerët, bota jonë zgjerohet. Problemet tona dalin në periferi të mendjes dhe kështu duken më të vogla, dhe ne rrisim kapacitetin tonë për lidhje – ose veprim të mëshirshëm. “Një marrëdhënie që është e njëanshme nuk mund të lulëzojë.

2. PARTNERI JUAJ VLERESON ATË SE ÇFARË SHEH OSE ATË SE ÇFARE ËSHTË MË E RËNDËSISHME.

Njerëzit egoist nuk i harxhojnë energjitë e tyre duke marrë parasysh nevojat e një tjetri, madje edhe ato të një partneri jetësor. Ata duan atë që duan dhe besojnë se kanë të drejtën për ta vënë veten në fillim. Ekziston një ndryshim midis vetë-dashurisë dhe egoizmit. Kjo sjellje është një formë tradhëtie. Nëse nuk qëndroni për atë që dëshironi, partneri juaj nuk ndjen nevojën ose dëshirën për të qëndruar për atë që dëshiron. Ju duhet të tregoni denjësinë dhe dashurinë tuaj për të luftuar çdo sjellje egoiste në një marrëdhënie. Një sjellje egoiste që është vazhdimisht e pranishme është emocionalisht kullues dhe toksik. Është e sëmurë. Ju filloni të vendosni veten të dytë dhe përfundimisht çdo respekt do të zhduket nga marrëdhënia.

“Në një individ, egoizmi e dëmton shpirtin; për speciet njerëzore, egoizmi është zhdukja. “~ David Mitchell, Cloud Atlas

3. PARTNERIT TUAJ ËSHTË KONKURRUES DHE XHELOZ.

Ekziston një entitet shtesë në marrëdhënien tuaj dhe është një përbindësh i syrit të gjelbër të quajtur Xhelozia. Një person që gjithmonë përpiqet të dalë në shesh ose të jetë më i mirë se homologu i tij / saj, është një person i pasigurt me një shkallë të ashpër egoizmi. Nëse partneri juaj është ziliqar për ju kjo është për shkak se keni diçka që ai / ajo nuk e ka dhe ata e dinë atë. Në një marrëdhënie të shëndetshme, të dy rriten njerëzit duke nxjerrë më së miri nga njëri-tjetri. “Xhelozia është një sëmundje, dashuria është një gjendje e shëndetshme. Mendja e papjekur shpesh gabon njëra për tjetrën, ose supozon se sa më e madhe të jetë dashuria, aq më shumë xhelozia – në fakt, ato janë pothuajse të papërputhshme; një emocion vështirë se lë hapësirë ​​për tjetrin. “~ Robert A. Heinlein, i huaj në një Tokë të çuditshme

4. PARTNERI TUAJ NUK KËRKON FALJE

Kjo është një e madhe! Nëse partneri juaj nuk mund të thotë “Më vjen keq” kur kanë bërë diçka fyese ose lënduese, është një shenjë se ata mund të vuajnë nga një çrregullim narcisoid. Vlerat morale nuk ekzistojnë në këtë çrregullim psikologjik. Narkizmi nuk njeh pakënaqësi apo keqbërje. Është e gjitha për ta. Ju nuk jeni të rëndësishëm aq sa t’i pengoni që të shohin gabimet e tyre. Një shpirt egoist në një marrëdhënie zvogëlon aftësinë për të dashur plotësisht me gëzim. Nëse partneri juaj nxitet nga një natyrë egoiste që kurrë nuk i vjen keq ndonjë gjëje, ju keni një shpirt egoist në praninë tuaj.

Asnjë lidhje nuk është e përsosur, por kur nuk ka konsideratë, respekt apo besim, ajo mund të bëhet një partneritet abuziv. Ju jeni i vetmi që mund të deshifroni nëse një egoizëm i vogël është i mirë, ose nëse kufizohet me narcisizmin. Vetëdashja dhe vetëvlerësimi ekzistojnë në marrëdhënie të dashur dhe të shëndetshme.

//gazetablic.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *