Adhuroni çajin? Njerzit që adhurojnë çajin kanë të njejtat veti.

Adhuroni çajin? Njerzit që adhurojnë çajin kanë të njejtat veti.

Çaji përmban përbërës që e relaksojnë trurin, kështu që ata që e konsumojnë rregullisht janë më të qetë dhe më mirë përdorin të gjith kapacitetin e tyre. Nga ana tjetër, nëse pini shpesh çaj, ka shanse të mëdha që të keni një fantazi të bujshme që ju bën shumë më kreativ se ata që e shmangin këtë pije të nxehtë.

Një ekip psikologësh nga Universiteti i Pekinit publikoi një studim që përfshinte 50 studentë në fillim të viteve të 20-ta. Gjysma e studentëve pinte rregullisht çaj të zi, ndërsa të tjerët pinin ujë të thjeshtë në të njejtat sasi. Psikologët ndoqën aftësitë e tyre kognitive dhe krijuese përmes testeve të ndryshme.

Për provën e parë, studentët duhej të krijonin një ndërtesë nga blloqe të formave dhe madhësive të ndryshme, dhe për testin tjetër ata do të duhej të emëronin një restorant. Rezultatet e tyre u analizuan pastaj nga ekspertë që nuk morën pjesë në testim. Rezultatet tregojnë se studentët që konsumonin çaj çdo ditë kishin nota më të larta për kreativitetin e dy testeve.

Psikologët sugjerojnë të pijnë një gotë çaji përpara ndonjë detyre komplekse me qëllim që të rrisin aftësitë tuaja njohëse dhe aftësitë krijuese. Megjithatë, kjo nuk do të thotë që njerëzit që pijnë çaj të gjatë do të bëhen më kreative. Çaji përmban përbërës që çlodhen trurin, duke lejuar krijimtarinë ekzistuese të dalë në sipërfaqe. Kjo do të thotë që ju duhet të jeni pak krijues në mënyrë që të merrni një shprehje./bonzo.info/

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *