5 rregulla që do të ndryshojnë jetën tuaj … PËRGJITHMONË!

5 rregulla që do të ndryshojnë jetën tuaj … PËRGJITHMONË!

Maya Angelou është një shkrimtare afrikano-amerikane, poetë dhe aktiviste për të drejtat e njeriut. Jeta e saj ishte e mbushur me shumë dashuri dhe mirënjohje për gjithçka që zotëronte ndërsa jetonte. Rregullat e saj se si të jetojnë jetën nga ëndrrat kanë ndihmuar mijëra njerëz në mbarë botën për të gjetur rrugën e duhur dhe për të bërë gjërat që ata duan më së shumti.

Në vijim, lexoni këshillat se si ta ndryshoni jetën tuaj, përgjithmonë.

Jini mirënjohës

– Jini mirënjohës, çdo ditë, çdo javë, çdo muaj, çdo vit … Jini mirënjohës për atë që keni aktualisht. Zgjohuni dhe falënderoni Zotin për fillimin e një dite të re të mbushur me sfida të reja. Faleminderit për dritën që thyen dritaret, faleminderit për thirrjen telefonike që ju ka sjellë lajme të mira, faleminderit për thirrjen që ju solli lajme të këqija, sepse e dini se Perëndia ka diçka më të mirë për ju. Vetëm të jetë mirënjohës.

Dashuroni veten tuaj

– Dashuria për veten tuaj është shumë e rëndësishme. Mos i besoni askujt nëse nuk ju thotë se ai ju do, dhe ai / ajo nuk e do veten. Ka një thënie të vjetër afrikane që thotë: Kini kujdes kur një njeri i zhveshur ju ofron një këmishë për t’u veshur. Kur ju keni një intervistë pune mendoni të gjithë ata njerëz që ju duan vërtetë, pavarësisht nëse ata janë të gjallë apo të vdekur, pavarësisht nëse ata janë miqtë, të afërmit apo të njohurit … Mbani virtualisht mbrapa krahëve tuaj. Hyr dhe ki besim. Njerëzit do t’ju shohin dhe ata nuk do të jenë në gjendje t’i largojnë sytë nga ju. Ndoshta nuk do të ju punësojnë, por vazhdimisht do të ju shikojnë , ju keni lënë përshtypje të madhe dhe do të shkëlqeni, nuk jeni vetëm. Disa e quajnë karizma, dhe kjo është në të vërtetë një mbështetje nga njerëzit që keni “marrë” me vete.

 

Mësoni të thoni JO!

– Ka një vend në ju që duhet ta mbani atë bosh dhe të pastër në mënyrë që ta gjeni veten. Bisedoni me Zotin. Pa marrë parasysh se kush dëshiron të hyjë atje, në asnjë mënyrë, pavarësisht nëse është nëna, një babai, një burrë apo një grua … Askush, askush absolutisht, nuk mund të hyjë atje. Kur është JO, thuaj JO. Kur nuk doni diçka, thoni jo, mos u frikësoni. Ai që të do, do të të kuptojë. Kur është JO, është JO. Refuzoni punën që nuk ju përmbush, refuzoni njerzit që lodhin, thoni jo nëse kushtet nuk ju përshtaten. Nëse gjërat varen prej jush, thoni jo, nëse kështu mendoni.

 Falni!

– Falni, sepse zemërimi të shkatërron. Falni dhe përfundoni punën që e bën të vështirë për ju që të jeni ato që dëshironi. Gjithmonë falni, pa marrë parasysh se kush ka bërë gabim.

Shih ylberin në retë e zeza 

– Në jetën time kisha retë shumë të errëta. Momente shumë të vështira që nuk janë të lehta për të mbijetuar. Por gjithmonë pashë ylberin në ato re të errëta. Nuk kishte asnjë që mund të më ndihmonte. Unë u përdhunova në 7 vjet e gjysmë dhe prandaj nuk flisja për 5 vjet. Kam lexuar shumë libra dhe kam mësuar shumë për jetën kur isha fëmijë. Anjëherë nuk mendova se nuk kisha asnjë ndihmë, sidomos kur pashë ylberin në retë e errëta mbi mua. Ji frymëzim i dikujt, ji ylber i dikujt. Kjo do të thotë shumë për ju kryesisht si një person, dhe ndaj atij që i ndihmoni./bonzo.info/

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *