Një dermatolog i Hollivudit zbulon se si zonjat e famshme kujdesen për lëkurën e tyre

Një dermatolog i Hollivudit zbulon se si zonjat e famshme kujdesen për lëkurën e tyre

Një dermatolog i mirënjohur i Hollivudit që kujdeset për lëkurën e shumë të famshëmeve, përfshirë Victoria Beckham, Kim Kardashian dhe Beyonce zbulojnë sekretin e shkëlqimit dhe bukurisë së lëkurës së tyre.

Dr. Harold Lanser zbuloi 10 rregulla të arta përmes të cilave lëkura duket e shëndetshme dhe shëndritëse.

Së pari dhe më kryesorja, ai zbulon se lëkura vezulluese kërkon gjumë të mjaftueshëm. Gjumit rrit prodhimin e kolagjenit, gjë që ndikon në lëkurë.

Sipas  rregullit të numrit dy këshillonë të shmangim dushin me ujë të nxehtë sepse nxehtësia kontribuon dukshëm në tharjen e lëkurës.

Rregulla numër tre është se një faktor mbrojtës duhet të aplikohet shpesh. Krem nuk duhet të aplikohet vetëm në mëngjes me shpresën se do t’ju mbrojë gjatë gjithë ditës.

Rregulla numër katër është se ju duhet të lani jastëkun tuaj një herë në javë. Në jastëk janë depozituar shumë baktere të cilat, nëse bashkëngjiten në lëkurë, krijojnë skuqje dhe infeksione.

Rregulla numër pesë është se make-up duhet të hiqet edhe nëse jeni mjaft të lodhur nga dita e vështirë. Rregullisht të bëni peeling për të pastruar lëkurën nga ndikimet e jashtme.

Rregulli i gjashtë është të hahet ushqime të freskëta dhe të shëndetshme. Ushqimi ka një ndikim në trup, dhe sheqeri i tepërt dhe substanca të dëmshme krijojnë inflamacione që pasqyrojnë pamjen e jashtme të trupit.

Rregulla shtatë është se personi nuk duhet të prekni fytyrën, dhe nëse veproni kështu, fshini menjëherë vendin që keni prekur.

Rregulli numër tetë paraqet shqetësimin për telefonin tuaj celular si pajisja që përdorni më shpesh. Rregullisht pastroni atë me një alkool mjekësor për të parandaluar bartjen e baktereve nga fytyra juaj.

Rregulli numër nëntë është marrja e ujit në trup. Sasia e ujit është e nevojshme për të lejuar që lëkura të hidratojë dhe të mbetet elastike.

Dhe si rregull i fundit thuhet përdorimi i trangujve. Ato janë të mira për lëkurën, sepse përmbajnë ujë në vetvete dhe janë për lehtësimin e indeve të padëshiruara nënlëkurore./bonzo.info/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *