Atletet e zgjuara “regjistrojnë” lëvizjen natyrale të këmbës

Atletet e zgjuara “regjistrojnë” lëvizjen natyrale të këmbës

Kompania Vivobarefoot në bashkëpunim me Sensoria prodhoi këpucë inteligjente me një supër shtresë ultra të hollë, në të cilën do të ndiheni sikur jeni zbathur dhe në të cilën këmbët tuaja do të sillen natyrshëm.

Koncepti për këto atlete u bë një vit më parë, dhe u realizua vetëm tani. Ata përfshijnë një material të vetëm shtresë të hollë me sensorë të integruar që u lejon përdoruesve të “regjistrojnë” lëvizjen natyrale të këmbës pa shtresa shtesë që do të ndërhynin me përdorimin normal të këpucëve.

Sensorët më të hollë dhe të ndjeshëm ndaj ppresionit që janë ndërtuar ndonjëherë në to janë Sensoria. Ato janë vendosur në zonën e solenoideve dhe mund të përdoren shumë herë, si dhe të rimbushen, në sajë të harduerit të Sensoria Core që të dhënat dërgojnë dhe rrjedhin në telefonin inteligjent të përdoruesit. Sensorët janë “mjaft të zgjuar” për të zbuluar forca si një e shtënë kur hyn ose kontakton këmbën me tokën për të matur vlerat e tyre me saktësi ekstreme.

Përmes kësaj metode unike të grumbullimit të të dhënave, sistemi do të jetë në gjendje të hartojë një plan të natyrshëm të trajnimit duke përdorur teknologjinë e inteligjencës artificiale për të dërguar reagime audio dhe vizuale në kohë reale nëpërmjet aplikacionit celular.

Ajo mund të monitorojnë shpejtësinë, ritmin e vrapimit,GPS, teknikën e ulje në këmbë, kohë në të cilën këmbë është në kontakt me tokën, asimetri dhe përfshirjen e gishtave në drejtimin, të cilat janë parametra të rëndësishëm që ndihmojnë në monitorimin natyrore duke reduktuar rrezikun e lëndimit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *