Fitorja e fushatës së Redhead si 12 ‘gingers’ ëshë shtuar listës së emoji 2018

Fitorja e fushatës së Redhead si 12 ‘gingers’ ëshë shtuar listës së emoji 2018

Britanikët me flokë të kuqe janë gëzuar pasi u konfirmua se 12 emoji të rinj të kuq do të vijnë në smartphones, pas një fushate një vjeçare.

Konsorciumi Unicode, një grup i kompanive të teknologjisë që vendos standardet në fytyrat e karikaturave popullore, tha se ginger emojis do të shfaqen më vonë këtëvit

Pothuajse 22,000 njerëz nënshkruan peticionin me titull “Redheads should have emoji too” në change.org, përballë Ginger Parrot, një faqe interneti “për të kuqezinjtë dhe dashamirët e ginger-s”. Lista u dorëzua me dorë në selinë Apple në Kaliforni, e ruajtur në një USB me formë karrote.

“Ka qenë një proces i ngadalshëm që nga viti 2015, por mund të them se gingerkind ndoshta është po aq i lehtësuar sa unë jam se kemi arritur këtë rezultat pozitiv”, tha Emma Kelly, redaktore e Ginger Parrot.

“Çdo ngjyrë tjetër natyrale e flokëve u përfaqësua ndërsa flokët e kuq u injoruan krejtësisht. Ai nuk dha një mesazh pozitiv fare, duke na lënë jashtë.

“Ne mund të jemi vetëm një përqindje e vogël e botës në më pak se 2 për qind, por kjo nuk do të thotë që nuk kemi rëndësi. Të kemi emoji të kuq në iPhone do të thotë që të gjithë mund të ndihen të përfshirë “shtoi ajo.

Emoji i kuq do të bashkohet me 145 shtesa të reja në listën gjithnjë në rritje të ikonave përdoruesit e smartfonëve mund të zgjedhin për të shprehur veten. /bonzo.info/

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *