19 gjëra që çdo vajzë duhet të dijë për veten dhe trupin e saj

19 gjëra që çdo vajzë duhet të dijë për veten dhe trupin e saj

A e dini se vajza në trupin e të cilës jeni xheloz ndjen të njëjtën gjë për një vajzë tjetër dhe ndoshta edhe për ju? Nëse je vajzë, me siguri mendoni shumë për trupin tuaj, peshën tuaj dhe defektet tuaja. Ju duhet të ndaloni shqetësimet e panevojshme dhe të mësoni këto 20 gjëra për vete dhe për trupin tuaj.

1. Dikush do të jetë i kënaqur që të ketë një pjesë të caktuar të trupit tuaj. Ju mund të keni gjoks të madh , dhe ju doni ato të vogla, ndërsa një vajzë tjetër ka ato të vogla dhe dëshiron ato të mëdha. Mos u krahasoni me të tjerët dhe ta doni trupin tuaj ashtu siç është.

2. Jo, është e pamundur për të rregulluar 5 kilogramë brenda natës. Ndjehen të lirë për të ngrënë atë. Ju mund të hani edhe tortën për 3 ditë radhazi, pastaj hani shëndetshëm për 2 javë. Ju nuk mund të humbni 5 kilogram gjatë natës.

3. Gjithkush mendon se këmbët e tyre duken të çuditshme.

4. Madhësia e etiketës nuk është aq e rëndësishme. Mund të varet nga markë, dhe ajo që është e rëndësishme është se si ri juve  Është e vështirë t’i braktisësh ato numra, por përpiquni të kënaqni në atë çfarë veshni.

5.Kushdo që ju bën të ndiheni keq për trupin tuaj është një person me komplekse. Dhe ka një probabilitet që ky person nuk është aspak i lumtur. Njerëzit e kënaqur kurrë nuk i bëjnë të tjerët të ndihen keq.

6. Uji është gjithmonë një zgjedhje e duhur. Uji bën një ndryshim të madh në trupin tuaj dhe si ndiheni. Pini ujë rregullisht çdo ditë.

7. Kur ndiheni mirë, atëherë ju dukeni mirë. Kjo mund të tingëllojë e komplikuar, sepse shpesh ndiheni mirë vetëm nëse ju dukeni mirë. Por e vërteta është se kur je i lumtur, dukenu përsosur.

8. Besoni trupin tuaj kur jeni të uritur dhe hani. Kurrë mos qëndroni të uritur.

9. Ka ditë kur do të vdisni nga uria dhe kur hani si një përbindësh dhe ka ditë kur nuk do të ndiheni të uritur. Është krejtësisht normale.

10. Vetëm për shkak se jeni natyrisht i dobët nuk do të thotë që nuk keni nevojë të ushtroni. Humbja e peshës nuk është arsyeja e vetme për stërvitje. Rritja e nivelit të endorfinës në trup do t’ju bëjë të ndiheni mirë.

11. Madhësia nuk është gjithmonë e lidhur me shëndetin. Shumë gra që janë mbipeshë janë të shëndetshëm dhe shumë të dobëta mund të jenë të sëmurë. Mos gjykoni nga kapaku.

12. Askush nuk kujdeset aq shumë për pamjen e trupit tuaj. A jeni i shqetësuar që i dashuri juaj dëshiron të lërë dritën ndezur gjatë seksit? Mos u shqetësoni, nuk do të shikoj celulitin tuaj.

13. Ajo që ju jeni të pasigurt, të tjerët ndoshta nuk e vërejnë. Nëse nuk ankoheni vetë për trupin tuaj, ka të ngjarë që askush të mos ketë ndonjë gjë për t’u vënë re.

14. Nëse i dashuri juat nuk e do trupin tuaj, ju nuk duhet ta ndryshoni atë për të. Është një shenjë se ai nuk është për ju. Mund të tingëllojë si budallallëk, por duhet të gjesh dikë që do t’i dojë të gjitha pjesët “problematike” dhe që do të të bëjë të ndihesh si qenia më e përsosur në tokë.

15. Nëse një metodë e veçantë ushtrimesh ju bën të urreni stërvitjen, ndaloni. Gjeni një rutinë që do t’ju kënaq dhe nga e cila do të jeni të kënaqur.

16. Mësoni dallimin midis lodhjes së shëndetshme pas stërvitjes dhe mundësisë së dhimbjes pasi ta dini kur është e mjaftueshme.

17. Nëse konsumoni kafe për mëngjes, ndaloni.  Ndonjëherë është normale, por një mëngjes i rregullt përmirëson metabolizmin tuaj dhe mban shëndetin e trupit. Përveç kësaj, një mëngjes i mirë redukton pakënaqësinë.

18. Fleni herët. Është mirë të qëndrosh vonë, por asgjë nuk është më e mirë se një ëndërr cilësore. Lëkura juaj do të duket më mirë, do të ndiheni më mirë, dhe gjithashtu do të bëni një shërbim të shkëlqyer shëndetit tuaj.

19. Dashuroni veten. /bonzo.info/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *