E dini që një banane çdo ditë mund t’ju shpëtojë jetën?

E dini që një banane çdo ditë mund t’ju shpëtojë jetën?

Një banane përditë mund të ndihmojë në parandalimin e atakëve në zemër dhe goditjeve në tru, sipas studimeve të reja.

E pasur me kalium, ushqime si bananet mund të pengojnë bllokimet fatale dhe pengojnë ngushtimin e arterieve.

Studiuesit në Universitetin e Alabamës zbuluan efektet pasi analizuan minjtë që rrezikonin sëmundje zemre.

Ata u ushqyen me nivele të ulëta, të mesme apo të larta kaliumi, dhe rezultatet treguan se arteriet e atyre që u ushqyen me nivele të ulëta u ngushtuan më shumë.

E kundërta ndodhi me ato që morën sasi të mëdha kaliumi.

Mendohet se minerali jetik pengon atakët në zemër dhe goditjet në tru tek njerëzit. /bota.al/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *