Sa kohë keni nevojë për të ushtruar për të rrënë peshë?

Sa kohë keni nevojë për të ushtruar për të rrënë peshë?

Përgjigja për këtë pyetje është 30 deri 45 minuta, ja dhe pse.

Kur vjen puna te reduktimi i peshës, stërvitja mund të jetë një bekim, por edhe një mallkim. Sa më shumë kalori të digjen, aq më shumë dobësoheni, por në varësi të ushtrimeve, ato mund të aktivizojnë hormonet e urisë që çojnë në ngrënje të shpeshtë, dmth zëvendësimin e kalorive që keni humbur me stërvitje.

Megjithatë, ekziston një “mjedis i artë” – studiuesit zbuluan se ushtrimet intensive (ku shkalla e zemrës është rreth 75% e maksimumit) ndikojnë në nivelin e hormoneve të urisë duke ulur oreksin më mirë se ushtrimet më pak intensive.

Këto ushtrime shpërndajnë gjakun përtej stomakut dhe zorrëve për shkak të nevojës për qarkullim më të mirë të gjakut në muskujt, që është një nga faktorët që ndikojnë në reduktimin e oreksit.

Efektet e trajnimit me intensitet të lartë zgjasin për orë të tëra – nganjëherë për ditë – pas përfundimit të stërvitjes, pasi trupi vazhdon të djegë kalorive në një normë më të shpejtë edhe nëse nuk ushtroni.

Kohëzgjatja e ushtrimit është gjithashtu një faktor i madh, kështu që 30-45 minuta drejtimi është më i mirë se 60-90 minuta në këmbë, sepse ju do të konsumoni më shumë energji dhe pastaj oreksi do të reduktohet./bonzo.info/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *