3 të vërteta të thjeshta për jetën: Nëse nuk pyetni, përgjigjja është JO

3 të vërteta të thjeshta për jetën: Nëse nuk pyetni, përgjigjja është JO

Ndonjëherë jeta nuk është aq e komplikuar sa mendojmë. Zgjidhja e problemeve është shumë e thjeshtë dhe është më shpesh para nesh, por nuk e shohim. Lexoni këto 3 të vërteta jetësore që do të ju hapin sytë.

1. Nëse nuk ndjekni ëndrrat tuaja, nuk do t’i arrini ato

Ju zgjidhni nëse ëndrrat tuaja do të bëhen realitet. Këtë e bëni përmes veprave në të cilat përqendroheni, nëpërmjet këmbënguljes dhe aftësisë për të parë pamjen më të bukur. Kur nuk thoni asgjë në biseda, kur humbisni një ngjarje dhe kur e refuzoni lidhjen në çdo kuptim të mundshëm, atëherë nuk merrni asgjë dhe fajtorët e vetëm për atë jeni ju vetë. Ndiqni çfarë ju bën të ndiheni mirë, mbani kontroll mbi jetën tuaj. Mos kini frikë se nuk keni bërë asgjë, vetëm sepse keni pasur frikë.

Thuaj se çfarë ndjeheni, jini të guximshëm dhe gjithmonë thoni mendimin tuaj. Dallimi mes dëshirës për të qenë diku dhe për të arritur në pikën dhe lëvizjen përpara. Njerëz të famshëm dhe njerëz të suksesshëm kanë arritur të jenë atje përmes punës së vështirë dhe të pandërprerë. Ata shkruajnë këngë dhe filma për mënyrën se si ata arritën të realizojnë ëndrrat e tyre. Mund të tingëllojë si një klishe, por është e vërteta rreth suksesit.

2. Nëse nuk pyetni, përgjigjja është jo

Ne ishim të gjithë në një situatë kur donim të pyesnim diçka, të thonim mendimin tonë ose të thoshim diçka, por thjesht nuk mund ta bënim. Kufiri më i madh që keni vendosur është që ju të thoni se nuk mund të bëni asgjë përpara se të përpiqeni fare. Nëse ju pëlqen një person dhe nuk e thirrni atë në kafe, përgjigja është jo. Nëse nuk kërkoni ndonjë tjetër ushqim, përgjigjja është jo. Nëse veproni, përgjigja qëndron në mungesën e atij veprimi.

Shprehni dëshirat tuaja dhe përmbushni ato në mënyrë që njerëzit të reagojnë pozitivisht ndaj tyre. Nëse hezitoni, atëherë ndoshta do të refuzoheni. Drejtoni pyetjet tuaja me qëllimin dhe mendoni për atë që keni nevojë.

3. Nëse nuk bëni një hap përpara, gjithmonë do të jeni në të njëjtin vend

Shoqëria është projektuar në atë mënyrë që na mban të bllokuar në rutinën e jetës së përditshme. Ju shkoni në punë për të paguar vendin tuaj në planetin, i cili duhet të jetë i njëjtë me të njëjtën vlerë. Nëse e dini se çfarë është pasioni juaj, nëse e dini se ku doni të jetoni në jetë dhe nuk e keni arritur ende, a jeni duke shkuar në atë drejtim? Kur punoni për realizimin e ëndrrave tuaja, ju duhet të jeni në lëvizje vazhdimisht. Cila është jeta më ideale të cilën dëshironi të jetoni? Marrja e hapave të vegjël do t’ju çojë në këtë qëllim.

Përqëndrohu në të tashmen. Shikoni nga një perspektivë të çuditshme për një çast. Hidhni një sy në një mënyrë neutrale dhe objektive. Kur e shihni jetën tuaj dhe problemet që keni, do të gjeni arsyet për të gjitha. Çfarë është ajo që ju mban në vend dhe nuk ju lejon të shkoni përpara ëndrrave tuaja? Nëse jeni vërtet të gatshëm për të dëgjuar zërin tuaj të brendshëm, përgjigjet mund t’ju habisin./bonzo.info/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *