Vera që nuk shkakton trullosje

Vera që nuk shkakton trullosje

Hulumtuesit nga Universiteti i Ilinoisit kanë zbuluar një mënyrë për të krijuar verë që nuk shkakton trullosje.

Një studim i publikuar në gazetën për mjedis mikrobiologjik kanë krijuar një majë e cila në masë të madhe do të kishte zgjeruar përfitimet shëndetësore të verës, duke reduktuar pjesët tjerë toksike që shkaktojnë simptomat e trullosjes.

Shkencëtarët kanë krijuar një “mjet” enzimë për inxhinieri metabolike të poliploid (kuti që përmban më shumë se 2 lloje të kromozomeve) Saccharomyces cerevisiae janë të përdorura në prodhimin e verës, birrës dhe pijeve të tjera të fermentuara.

Maja e prodhuar nga kjo enzimë rezulton në një verë që përmban më shumë antioxidant resveratrol përbërës që ngadalëson sëmundjen Alzheimer, përmirëson shëndetin e zemrës me uljen e kolesterolit, dhe ndihmon në luftën kundër kancerit.

Enzimë mund të përdoret për izolimin e gjeneve përgjegjëse për shijet individuale – të njëjtat ato mund ti japin verës shije të ndryshme./bonzo.info/

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *