Studimet kanë treguar që alkooli është më i dëmshëm se kanabisi

Studimet kanë treguar që alkooli është më i dëmshëm se kanabisi

Çfarë është më e dëmshme për ju alkooli apo kanabisi?

Ndoshta në fund ka një përgjigje për këtë pyetje falë një sondazhi të kryer nga Universiteti i Kolorados.

Sipas hulumtimit, alkooli më shumë dëmton trurin se kanabisit. Shkencëtarët gjithashtu konkluduan se ekspozimi i gjatë ndaj kanabisit nuk ndikoi në madhësinë dhe integritetin e masës gri të trurit. Materia gri ofron funksionin e trurit, ndërsa bërja e bardhë kontrollon komunikimin.

Profesor Kent Hatchon tha:

“Ndërsa marihuana mund të ketë disa pasoja negative, nuk është aq e keqe sa alkooli.”

Kent shtoi se kërkimi mbi efektet mentale të kanabisit është ende shumë i kufizuar.

“Kur është fjala për përdorimin e marihuanës, ka shumë gjëra që nuk dimë se si ndikon në tru”, tha studiuesi Rachel Thayer.

Ekipi dëshiron të vazhdojë hulumtimin sepse beson se nuk ka qëndrueshmëri midis të gjitha sondazheve.

“Kur  shikoni nga afër një hulumtim, ju do të kuptoni se shumë nga ajo nuk është e saktë. Kur ju shikoni në sondazhet nga vitet e kaluara, ju do të vini re se një studim pretendon se përdorimi i marihuanës është i lidhur me një reduktim në vëllimin e hippocampus (pjesën e trurit përgjegjëse për kujtesën dhe emocionet). Një tjetër studim pohon se përdorimi i marihuanës shoqërohet me një ndryshim në trurin i vogël. Nuk ka thjesht konsistencë në këto studime. Ne kemi shumë punë, “tha Hutchison.

Ekipi është dakord se është ende koha përpara se kanabisi të shihet si një pjesë e rëndësishme e jetës. Kjo është kryesisht për shkak të shqetësimeve të njerëzve në lidhje me ndikimin e kanabisit në grupmoshat e ndryshme, që kanë të bëjnë me dhimbje dhe varësisë të jetë e mundur.

“Kur ju e konsideroni se shumë gjëra janë duke ndodhur me lëvizjen për legalizim, ne kemi shumë punë,” tha Hutchison.

Në Shtetet e Bashkuara, gati gjysma e shteteve e kanë legalizuar marihuanën. Marihuana rekreative lejohet në Uashington, Oregon, Kaliforni, Alaska dhe Kolorado. /bonzo.info/

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *