6 shenja se përse fleni shumë

6 shenja se përse fleni shumë

A ju ndodh që të zgjoheni nga një gjum i gjatë dhe të ndiheni  tmerrshëm? Pa marrë parasysh se a ndjeheni te etur, ju dhemb koka ose ndjheni të dërrmuar, ka arsye se përse trupi juaj reagon ashtu pas një gjumi të gjatë. Të jeni të sigurtë se përse trupi do ju bëjë me dije kur fleni shumë.

Megjithëse shpesh flitet për gjum të pa mjaftueshëm, shpesh gjumi i tepërt mund të jetë një problem serioz. Ekziston një çrregullim i quajtur hipersomnia që prek rreth 2% të popullsisë. Këta njerëz kanë nevojë për 10 deri në 12 orë gjumë për t’u ndjerë të çlodhur. Shikoni shenjat që tregojnë se po shpenzoni shumë kohë në gjumë.

1.Ndjeheni emocionalisht keq 

Gjumi i tepërt dhe dëshira për të qëndruar në shtrat mund të jenë shenja që ju po kaloni një periudhë të vështirë. Ata gjithashtu mund të jenë shenja e depresionit. Gjumi dhe depresioni janë dy gjëra që shkojnë së bashku, prandaj analizoni në qofte se disponimi juaj dhe orari i gjumit janë të lidhura. Në fakt, ka hulumtime që kanë treguar se ndërsa privimi i gjumit mund të ketë një ndikim të keq në shëndetin fizik dhe mendor, dhe gjumi i tepërt mund të shkaktojë ndjenjë depresioni.

2.Keni kokëdhimbje kur zgjoheni

Lidhja mes kokëdhimbjes dhe gjumit nuk është e qartë. Kokëdhimbjet e mëngjesit kanë të bëjnë me mënyrës si funksionon truri juaj gjatë gjumit ose është shenjë që duhet të hani mëngjes ose pini ujë.

3.Ndjeheni të lodhur edhe pse fleni shumë

Ndjeheni përgjumsh edhe pse keni fjetur, ndoshta duhet te fleni më pak një orë ose dy. Lodhja dhe letargjia janë të lidhura me aktivitetin ditor. Në qoftë se orët e paksuara nuk ju ndihmojnë, provoni të lëvizni më shumë.

4.Keni dhimbje trupi 

A keni pasur ndonjëherë shans të zgjoheni të dërrmuar? Nëse kjo ndodh shumë shpesh, mund të flini shumë. Studimet kanë treguar se gjumi i tepërt mund të rrisë inflamacionin në trup, veçanërisht në gratë, dhe kjo shkakton dhembje.

5.Harroni vazhdimisht

Keni mungesë përqendrimi dhe harroni shpesh gjërat e vogla. Gjumi tepërt ka lidhje me ngadalësimin e aftësive për analizim.

6.Nuk e ndëgjoni alarmin asnjiherë në mëngjes

Në qofte se keni vështirësi të zgjoheni çdo mëngjes edhe pse keni fjetur 8 orë, atëhere duhet të kërkoni ndihmë profesionale./bonzo.info/

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *