Shkencëtarët kanë krijuar për herë të dytë një embrion hibrid mes njerëzorit dhe kafshës

Shkencëtarët kanë krijuar për herë të dytë një embrion hibrid mes njerëzorit dhe kafshës

Hulumtuesit prodhuan embrione nga një dele dhe një hibrid njerëzor, i cili një ditë mund të përfaqësojë të ardhmen e dhurimit të organeve nëpërmjet përdorimit të pjesëve të trupit të krijuara brenda kafshëve të panatyrshme.

Me këtë në mendje, shkencëtarët krijuan imamën e parë multi-specie, duke futur qelizat njerëzore në embrione nga delet, duke rezultuar në një krijesë hibride që 99 përqind është një dele, por në një përqindje të vogël ka edhe karakteristika njerëzore. Shkencëtarët sigurojnë se megjithëse kjo tingëllon e frikshme, nuk është një kafshë me kokë njerëzore dhe supozime të ngjashme. Vetëm një në 10,000 qeliza në dele është njerëzore. Ky hulumtim është baza e eksperimenteve të mëparshme që përfshijnë futjen e qelizave të njeriut në embrionet e derrit në një laborator, duke krijuar një derr dhe hibrid njerëzor.

Megjithëse shumë mendojnë se kjo nuk duhet të eksperimentohet, megjithatë, një betejë e tillë një ditë do të sigurojë një zgjidhje unike për mijëra njerëz në listën e pritjes për dhurimin e organeve. Shumica e tyre vdesin përpara gjetjes së një organi të përshtatshëm për transplantim. Trupat e prodhuara në kafshë në një laborator mund të jenë një mënyrë për të pasur organe të mjaftueshme për transplantim. Për të qenë i suksesshëm në transplantim, shkencëtarët besojnë se të paktën 1 përqind e qelizave në embrion duhet të jenë njerëzore.

E gjithë kjo ngre pyetje etike pasi që kafsha do të krijohet vetëm për të përdorur organet e saj. Nuk ka përgjigje të lehta në lidhje me këto çështje, por problemi me pritjen e organeve të përshtatshme të transplantimit është shumë serioz dhe i përhapur. Shkencëtarët besojnë se të gjitha qasjet janë në një dozë të diskutueshme, por ata shpresojnë se në këtë mënyrë ata do të ndihmojnë të paktën njerëzit që vuajnë me të vërtetë dhe dënohen me vdekje nëse nuk marrin organ./bonzo.info/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *