Qentë na bëjnë më të lumtur!

Qentë na bëjnë më të lumtur!

Është vërtetuar shkenctarisht që njerzit që kanë kafshë shtëpiake qeshin më shumë. Veçanërisht grupa e njerëzve që kanë qen.

Qentë janë kafshë besnike

Thënia “qeni është miku juaj më i afërt” nuk është kot. Ndryshe nga disa njerëz, qentë mund të jenë shumë besnikë dhe mirënjohës ndaj shefit të tyre.

Ne jemi më shumë shoqërues me njerëzit kur kemi  qen

Me faktin që ne duhet të dërgojmë qenin për një shëtitje, ne ndryshojmë atmosferën e shtëpisë dhe lind dëshira për socializim. Sigurohuni që të keni të paktën më kënd të luani, kur të lodheni nga rutina juaj e përditshme.

Qentë nuk mbajnë vazhdimisht aktive dhe të shëndetshme

Sigurisht, ata që kanë qentë e dinë se janë shumë më aktivë se shokët që nuk i mbajnë këto kafshe. Mbajtja e qenve kur keni fëmijë të vegjël i bën ata imunn ndaj alergjisë se pluhurit./bonzo.info/

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *