3 mënyra për të mbajtur presionin e gjakut në suazat e normales

3 mënyra për të mbajtur presionin e gjakut në suazat e normales

Shoqata Amerikane e Kardiologëve ka publikuar udhëzime të reja për mbajtjen e presionit të gjakut bazuar në hulumtime nga më shumë se 900 studime të botuara.

Ndryshimet janë të rëndësishme sepse tashmë dihet se presioni i lartë i gjakut rrit rrezikun e sëmundjes së arteries koronare, goditje në tru ose çrregullime kardiovaskulare. Tensioni i lartë i gjakut ose hipertensioni tani është diagnostikuar si çdo rast që është mbi 130/80 mm Hg, e cila është 10 më pak se 140/90 mm Hg aktuale.

Për shkak se dieta është hapi i parë në ruajtjen e niveleve të shëndetshme të presionit të gjakut, këtu janë mënyrat për ta bërë këtë:

1) Kufizoni marrjen e alkoolit

Rekomandohet maksimalisht 1 pije në ditë për femrat dhe 2 për meshkujt. Çdo gjë mbi këtë rrit rrezikun e hipertensionit, dhe numri i rekomanduar zvogëlon këtë rrezik.

2) Konsumoni produkte të freskëta 4-6 herë në ditë

Frutat dhe perimet ofrojnë shumë mikronutriente që kanë një efekt të dobishëm në presionin e gjakut.

Në veçanti, kaliumi, magnezium dhe kalciumi luajnë një rol të rëndësishëm në reduktimin e tyre, por ato zakonisht nuk futen mjaftueshëm përmes dietës.

Prandaj, rekomandohet 4 deri në 6 herë konsumim ditor i frutave ose perimeve, ndër të tjera, dhe sepse ato janë të mbushura me fibra dhe ndihmojnë në uljen e kolesterolit.

3) Kujdesuni për marrjen e natirumit

Kufizimi i konsumit të natriumit (dmth. Kripë) është një hap i rëndësishëm në uljen e presionit të gjakut dhe dozën e rekomanduar ditore është 2300 miligramë, që është rreth 1 lugë çaji.

Për ata që tashmë kanë presion të lartë, duhet të jenë rreth 1500 miligramë. Prandaj, është mirë të shmangni ushqimet e përpunuara dhe të paketuara me fruta, perime dhe kokrra të plota./bonzo.info/

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *