6 shenja që jeni shumë të zënë dhe ju duhet pushim

6 shenja që jeni shumë të zënë dhe ju duhet pushim

Nganjëherë nuk jeni të vetëdijshëm sa sa punoni deri sa dikush ju thotë dukeni të lodhur. Shenjat shpesh janë evidente por shumicen e kohës ju i injoroni.

Me siguri e dini që nuk mund të jepni më të mirën në qoftë se punon më shumë se që mund të qëndroni. Mënyra më e mirë për të pasur sukses në jetën profesionale dhe private është të kujdeseni për mendjen, trupin dhe shpirtin tuaj. Në vazhdim, shikoni shenjat që tregojnë se jeni shumë i zënë dhe se është koha për t’u çlodhur.

1. Harroni ngjarjet

Nëse jeni duke harruar vazhdimisht planet që keni bërë, ka të ngjarë që të jeni të preokupuar mendërisht. Studimet kanë treguar se stresi kronik mund të ketë një ndikim të drejtpërdrejtë në kujtesën tuaj. Nëse e keni harruar një ngjarje 3 herë këtë muaj, është koha të kuptoni se jeni shumë i zënë.

2.  Vazhdimisht keni dhimbje koke

A keni dhimbje koke çdo ditë? Në këtë mënyrë, trupi juaj “ju lut” për të marrë pjesë. Dhimbje koke mund të jenë për shkak të dehidrimit ose stresit të rëndë. Sidoqoftë, duhet t’i kushtoni vëmendje dhe të pushoni në vend që të pini qetësues.

3. Sëmureni shpesh 

Nëse jeni shtatzënë, keni grip, ose kolliteni vazhdimisht, sistemi imunitar mund të bëhet i dobët për shkak të punës së tepruar. Stresi i vazhdueshëm për një kohë të gjatë ka një ndikim të keq në imunitetin tuaj. Prandaj është e nevojshme të pushoni nëse jeni i sëmurë. Merrni një pushim për të paktën një ditë, merrni një banjë dhe trupi juaj do të jetë mirënjohës.

4. Duket sikur jeni duke mbijetuar

Nëse ju nuk mund të mbani mend kur keni pasur kontrollin e fundit mbi orarin tuaj, mund t’ju duhet të mendoni se sa të zënë jeni. Hidhni një sy në orarin tuaj javor. A keni kohë për të marrë frymë? Nëse jo, ju duhet të gjeni kohë për të. Ju duhet 5 deri 10 minuta ose meditim i qetë për të përmirësuar shëndetin tuaj mendor.

5. Hani duke bërë diçka tjetër

Ushqimi “në këmbët” nuk është i mirë. Nëse hani gjithmonë gjatë takimeve, ose keni mëngjes ndërsa shkoni në punë, po e përkeqësoni shëndetin fizik dhe mendor. Mënyra që hani është aq e rëndësishme sa ushqimi që konsumoni. Kur i kushtoni vëmendje vaktit, do të hani sasinë e duhur dhe do të ndiheni mirë. Përveç kësaj, ju do të keni disa minuta për veten tuaj.

6. Nuk shqetësoheni kurrë për veten

Kur ishte hera e fundit që bëtë diçka për veten tënde? Nëse nuk keni kohë për t’u çlodhur, atëherë e gjithë puna juaj është e kotë. Mesatarisht, njerëzit e lumtur kanë një jetë më të gjatë dhe më të shëndetshme. Epo, pa marrë parasysh se sa shumë punoni, është e rëndësishme të shijoni jetën. Merrni një fundjavë vetëm për ju, nuk është me rëndësi nëse e shpenzoni në shtëpi duke parë një seri ose duke shkuar për të pirë me miqtë tuaj./bonzo.info/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *