10 fotografi mbresëlënese me peisazhe dimërore

10 fotografi mbresëlënese me peisazhe dimërore

Dimri mund të jetë aq i bukur sa është i ftohtë- dëbora dhe akulli që mbulojnë pjesën më të madhe të hemisferës në dimër është një forcë transformuese si asnjë tjetër. Ne ju ftojmë të merri një filxhan çaj dhe batanijen tuaj të ngrohtë dhe të shijoni disa nga fotografitë më të bukura të dimrit atje.

Në të vërtetë, ndryshimi i stinëve nga dimri në verë është një nga treguesit më të mirë të drejtpërdrejtë të lëvizjes kozmike të tokës që ne mund të përjetojmë personalisht. Dimri ndodh në hemisferën veriore kur aksi verior i Tokës është larg nga dielli. Ndryshimi minutë në distancë nga  këndi i diellit krijon rënie në temperaturën e përgjithshme që ne përjetojmë në dimër, dhe ky kënd është edhe arsyeja pse është më e ftohtë sa më larg në veri. Ndërsa stinët ndryshojnë, ju mund të imagjinoni planetin tonë të bukur duke lëvizur në boshtin e tij.

Megjithëse disa mund të urrejnë të ftohtin, mos harroni se dimri është një pjesë e nevojshme e cikleve tona të jetës – këto peizazhe dimri së shpejti do të mbushen me jetë. Shumica e bimëve dhe kafshëve janë përshtatur për ndryshimin e stinëve në një mënyrë ose në një tjetër, dhe kthetrat e ftohta të dimrit u mundësojnë bimëve dhe kafshëve të bëjnë gjumin e dimirit ose të migrojnë.

Bon Zo ju sjell fotografi nga sezoni i ftoftë por në të njejtën kohë mbreslënës./bonzo.info/

1.

Image credits: Jan Machata 

2

Image credits: deep21

3

Image credits: Hideyuki Katagiri

4

Image credits: Kent Shiraishi

5

Image credits: Thomas Zakowski

6.

Image credits: Evgeni Dinev

7.

Image credits: Marcin Ryczek

8

Image credits: Edwin van Nuil

9

Image credits: Edwin van Nuil

10.

Image credits: Emmanuel Coupe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *