Fakte interesante për kafenë

Fakte interesante për kafenë

Jeni adhurues të kafesë dhe ju interesojnë pothujse çdo gjë bile edhe faktet intersante. Bon zo ju sjell disa fakte interesante:

1. Një pemë kafe çdo vit prodhon vetëm rreth gjysmë kilogram kafe.

2. Kafeja e gjelbërt gjatë pjekjes rritet dy herë, por humbet 16% të peshës së saj.

3. Duhet 5 vjet që një pemë kafe të fillojë të prodhojë fryte.

4. Sa më i lartë të jetë druri kafesë, aq më shumë kafe kualitative do të pini.

5. Kafja do të zihet më mirë nëse uji është në një temperaturë prej 90 gradë Celsius.

6. Kafeja është e madhe për ushqim, sepse nuk ka kalori.

7. Kafe përmban vitamina B-kompleks.

8. Një kilogram kafe ka rreth 7200 kokrra.

9. Në Kanada, njerëzit pijnë një vit mesatarisht 13 kilogramë kafe.

10. Kafja është e pjekur në 200 deri në 250 gradë Celsius, në varësi të shijes dhe ngjyrës së kërkuar./bonzo.info/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *