Syzat e zgjuara konvertojnë tekstin në tingull

Syzat e zgjuara konvertojnë tekstin në tingull

Një kompani japoneze zhvillon syze të zgjuara, të dizajnuara për të ndihmuar ata me dëmtime pamore më të lehtë për të lexojnë tekstin e shkruar.

I quajtur Oton Glass, këto syza konvertojnë tekstin në një audio sinjal duke përdorur dy kamera dhe kufje që vendosen në kornizën e tyre.

Gjysma e imazhit është një pasqyrë që në një kamera pasqyron atë që përdoruesi e sheh, gjë që përcjell lëvizjen e syrit. Ky aparat mund të zbulojë lëvizjen e syrit, ndërsa e dyta lexon  tekstin. Syzat përdoren në atë  mënyrë që përdoruesi që ka vështirësi në leximin e tekstit leviz sytë që të aktivizohen.

Ato përfshijnë Raspberry Pi përmes të cilit fjalët dërgohen në “cloud” ku ato përpunohen dhe konvertohen në tinguj, dmth. Një fjalim që përdoruesi dëgjon përmes kufjes. Nëse një sistem kompjuterik nuk është në gjendje të identifikojë ose të konvertojë fjalët, imazhet e tyre i dërgohen një personi që i dekodon ato.

Projektuesi kryesor i Oton Glass filloi të punojë për ta në vitin 2012 për të ndihmuar babain e tij që kishte dyslexia.

Ata aktualisht kanë fushata Campfire (një version kinez i Kickstarter), të cilat kushtojnë rreth 50 dollarë./bonzo.info/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *