​Google detekton problemet me zemër përmes skanimit të syve

​Google detekton problemet me zemër përmes skanimit të syve

Hulumtuesit e kompanive Google dhe Verily kanë zhvilluar një mënyrë të re të konfirmimit të rrezikut nga sëmundjet e zemrës përmes skanimit të syve të pacientëve dhe algoritmit të makinës për mësim.

Përmes të dhënave të fituara nga skanimi i syve të pacientëve, softueri mund të detektojë problemet pa testimin e gjakut, transmeton KosovaPress.

Edhe pse metodologjia kërkon ende testime, aktualisht është precize sa i përket metodës aktuale për përcaktimit të rrezikut nga problemet me zemër.

Burimi: /Kosovapress/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *