10 gjuhë të vështira për të mësuar

10 gjuhë të vështira për të mësuar

Të mësoni një gjuhë të re mund të jetë me të vërtetë kënaqësi dhe të hapni shumë mundësi. Por disa gjuhë janë vërtet më të vështira për t’u mësuar. Pra cilat janë më të vështirat për t’u mësuar? Megjithëse shumë varet nga gjuha amtare, si dhe nga faktorë të tjerë, shikoni listën e gjuhëve që janë më të vështira për të mësuar për shumicën e njerëzve.

1. Gjuha e Tagalogishtes

Ky gjuhë austroneziane flet pothuajse një e katërta e popullsisë së Filipineve. Gramatika e tij dhe struktura e pazakontë e fjalive e bëjnë atë të vërtetë të vështirë për t’u zotëruar.

2. Navajo

Navajo është një nga gjuhët atbaskane të folura në Shtetet e Bashkuara të Amerikës jugperëndimore. Sot, gjuha flitet nga 120,000 deri në 170,000 njerëz. Nuk ka shumë ngjashmëri me gjuhët gjermane ose latine, dhe kjo e bën shumë të vështirë. Shumica e versionit të shkruar të gjuhës përdor alfabetin latin, dhe përpjekjet e para për të shkruar këtë gjuhë kanë ndodhur vetëm në vitet 1930.

3.Gjuha norvegjeze 

Gjuha norvegjeze, së bashku me suedishten dhe danishten, është e kuptueshme me variacione të tjera në gjuhët skandinave. Gjuha norvegjeze është gjithashtu një nga gjuhët e Këshillit Nordik.

4.Gjuha persiane 

Gjuha persiane i takon grupit indo-iranian të gjuhëve indo-evropiane. Shumica flitet në Afganistan dhe Iran, si dhe në Taxhikistan dhe në shtete të tjera me ndikim persian. Rreth 110 milion njerëz në botë flasin këtë gjuhë.

5. Gjuha indoneze

Për shekuj me radhë ishte gjuha e biznesit për tërë arkipelagun indonezian. Konsiderohet si një nga gjuhët më të përhapura në botë. Indonezia është vendi i katërt më i populluar në botë.

6. Gjuha holandeze 

Kjo është gjuha gjermane perendimore e folur në Holandë, Belgjikë dhe Suriname. Është folur gjithashtu në shumë pjesë të Evropës dhe Shteteve të Bashkuara. Gjuha holandeze është e ngjashme me gjermanishten dhe anglishten.

7. Gjuha sllovene

Gjuha sllovene i përket grupit të gjuhëve sllave të Jugut. Flitet nga mbi 2.5 milion njerëz në mbarë botën, kryesisht në Slloveni. Kjo gjuhë është një nga 24 gjuhët zyrtare në Bashkimin Evropian.

8. Gjuha afrikane 

Kjo gjuhë flitet nga njerëz në Namibi dhe Afrikë të Jugut, si dhe në Zimbabve dhe Botsvana. Ajo konsiderohet si një përzierje e dialekteve të ndryshme holandeze, kështu që kjo e bën atë gjuhën-bija të asaj holandeze.

9. Gjuha daneze 

Kjo gjuhë flitet nga mbi 6 milionë njerëz në mbarë botën. Gjuha daneze është një gjuhë gjermane e veriut e cila aktualisht ka statusin e një gjuhe të pakicës. Në Grenlandë, rreth 15-20% e popullsisë e flet këtë gjuhë. Ai është i kuptueshëm me suedishten dhe norvegjishten.

10. Gjuha japoneze 

Ky është gjuha kombëtare në Japoni dhe është folur nga mbi 125 milion njerëz në mbarë botën. Konsiderohet si një nga gjuhët më të vështira në botë për shkak të marrëdhënieve të saj me kinezët./bonzo.info/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *