Dy faktorët kryesorë që sjellin dhimbje koke

Dy faktorët kryesorë që sjellin dhimbje koke

Shumë persona vuajnë nga dhimbjet e kokës në mënyrë të përsëritur.

Shpesh herë nuk ka asnjë shpjegim për gjendjen në fjalë.

Por nga se vjen dhimbja e kokës? Mjekët flasin për dy shkaktarë kryesorë, dehidtratimi dhe mbipesha.

Dehidratimi veç ndjesisë së etjes, sjell edhe dhimbje koke. Po ashtu, rrit paaftësinë për përqendrim te njeriu.

Ajo që duhet të keni parasysh është konsumi i ujit, sidomos në verë.

Mbipesha sjell probleme të shumta shëndetësore. Një prej tyre është edhe shkaktimi i dhimbjeve të kokës./a.m./noa.al/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *