Facebook po humbet popullaritetin në mesin e adoleshentëve

Facebook po humbet popullaritetin në mesin e adoleshentëve

Sipas një studimi të SHBA, Facebook bie nga vendi i parë në vendin e katërt. Vetëm çdo adoleshent i dytë ende përdor platformën e Facebook.

Facebook ka probleme në rritje për të tërhequr përdoruesit e rinj në rrjetin e saj në internet. Numri i përdoruesve të Facebook në mes të moshave 13 dhe 17 vjeç në SHBA ka rënë ndjeshëm në vitet e fundit, pasi një sondazhi të publikuar të enjten nga kompania hulumtuese Pew Research Center. Rrjedhimisht, vetëm 51 për qind e 13- deri 17-vjeçarëve janë të lidhur me këtë rrjet, transmeton lajmi.net.

Facebook ra prapa në këtë grup moshe pas shërbimeve të tjera që specializohen në ndarjen e fotografive dhe videove. Sipas studimit, 85 për qind përdorin YouTube , 72 për qind Instagram dhe 69 për qind Snapchat . Në një sondazh të mëparshëm të Pew në 2014/15, platforma e Facebook-ut e kishte të qartë fushën: Në atë kohë, rrjeti ishte përdorur ende nga 71 për qind e adoleshentëve.

Lufta midis Instagram dhe Snapchat
Përdorimi i rrjeteve online nga adoleshentët sot është “krejt e ndryshme” sesa ishte tre vjet më parë, tha autorja e studimit Monica Anderson . Në atë kohë, përdorimi i rrjeteve në internet nga kjo grup moshe u kthye kryesisht në Facebook . Sipas sondazhit, adoleshentët po përdorin platforma të ndryshme më shumë se më parë .

Lajm i mirë për Facebook është, në fund të fundit, popullariteti i madh i Instagram në mesin e adoleshentëve – shërbimi i fotove është pjesë e grupit Facebook. Megjithatë, një studim i marsit i botuar nga grupi hulumtues i tregut, eMarketer zbuloi se përdoruesit shumë të rinj regjistrohen për Snapchat më shpejt se Instagram .

Facebook do të humbasë dy milionë përdorues nën moshën 24 vjeç këtë vit në SHBA , parashikoi eMarketer. Humbja, megjithatë, kompensohet nga një numër në rritje i përdoruesve të moshuar.

/sovrani.info/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *