Dëmet që i shkaktoni fytyrës nëse flini pa pastuar grimin

Dëmet që i shkaktoni fytyrës nëse flini pa pastuar grimin

Pas një nate të kaluar jashtë me miqtë apo një feste mes shoqesh, gjëja e fundit që do të donit të bënit është të largoni grimin në orën 4 të mëngjesit!

Shpesh ju ndodh të bini për të fjetur pa larguar kremin pudër, rimelin apo dhe highlighter-in që arrin të vezullojë edhe pas 8 orëve gjumë. Nuk ka rëndësi nëse e bëni këtë gjë nga dembelizmi apo sepse shpresoni që grimi juaj edhe të nesërmen të mbetet i paprekur, ajo që i bën lëkurës suaj është akoma edhe më e dëmshme.

Lëkurë të thatë: Nëse nuk pastroni lëkurën nga shtresa e kremit pudër dhe produkteve të tjera që keni vendosur në fytyrë, ajo do të jetë më e thatë se zakonisht si pasojë e mungesës së hidratimit. Makijazhi krijon gjithashtu një barrierë përsa i përket oksigjenimit të poreve.

Dobësim dhe këputje të qerpikëvee.

Buzë të plasaritura: Fjetja me buzëkuq shkakton tharje dhe plasaritje të buzëve.

Qeska dhe njolla të zeza poshte syve.

Puçrra dhe rrudha: Mos heqja heqja e kremrave dhe pudrës nga fytyra ndikon më shumë në mbylljen e poreve të fytyrës dhe krijimin e puçrrave. Sakaq nëse flini me make-up do të ketë më shumë mundësi që të keni një fytyrë me rudha dhe një lëkurë që plaket më shpejt. /living.al/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *