Gabimi i rëndë që bëni kur i jepni kufjet tuaja dikujt tjetër

Gabimi i rëndë që bëni kur i jepni kufjet tuaja dikujt tjetër

Në kufje gjendet një element i quajtur cerumeni, një produkt i gjëndrave ceruminale dhe gjëndrave të djersës të përzier me qeliza të vdekura të lëkurës, veshëve, baktere dhe papastërti nga veshi.

Vetëm imagjinoni se çfarë ka të bëjë me to, nga qelizat e ngordhura deri te dylli nga veshët dhe bakteret. Është jashtëzakonisht e rëndësishme që rregullisht të pastroni kufje për të zvogëluar rrezikun e infektimit.

Sipas një studimi të botuar në revistën Online Journal of Health and Allied Sciences, përdorimi i shpeshtë i kufjeve rrit riprodhimin e baktereve brenda daulles së veshit. Përveç kësaj, gjatë ushtrimit ose motit të nxehtës përkeqësohet djersa, duke kontribuar në zhvillimin e baktereve të këqija, transmeton Daily Mail.

Përdorimi i kufjeve gjatë kohës që trupi prodhon sasi të mëdha të djersës mund të çojë në të ashtuquajturat “fryrje e veshit” – inflamacioni i veshit të jashtëm, një infeksion i dhimbshëm i veshëve.

Simptomat e inflamacionit janë dhimbje të forta, kruajtje dhe shkarkim të aromës së pakëndshme. Gjithashtu, dëgjimi është më i dobët dhe veshi është i ndjeshëm ndaj prekjes shkruan BW.

Inflamacioni i veshit trajtohet me kapsula antibiotike.

Ekspertët paralajmërojnë se ndarja e kufjeve me të tjerët nuk është një ide e mirë dhe kjo duhet të shmanget.

“Gjatë hulumtimit, gjetëm baktere të dëmshme në 92 për qind të dëgjueseve dhe në njerëz që i ndanë rregullisht me të tjerët. Në krahasim, njerëzit që nuk e ndajnë dëgjueset kishte vetëm tetë për qind baktere të rrezikshme”, shpjegon Chiranjay Mukhopadhyay nga Universiteti Manipal në Indi.

Ai shtoi se ndarja e kufjeve me të tjerët nuk është diçka e mençur nëse nuk pastrohet tërësisht para dhe pas.

/indeksonline.net/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *