Të jetosh gjithë jetën në ujë, njihuni me njerëzit që i “zë” toka (FOTO)

Të jetosh gjithë jetën në ujë, njihuni me njerëzit që i “zë” toka (FOTO)

Tribuja Bajau është grupi i dytë më i madh etnik në Sabah, Malajzia Lindore.

Ata janë refugjatë nga Filipine dhe jetojnë në një varkë për tërë jetën.

Fëmijët Bajau janë të gjithë profesionistë në kapjen e peshkut dhe oktapodit. Peshkimi i sjell atyre të ardhurat kryesore.Tributë Bajau nuk kanë shtetësi.

Ata kanë zgjedhur që të jetojnë në oqean, pasi vetëm aty janë të lirë të bëjnë jetën e thjeshtë që duan.

Të privuar nga qasja në të drejtat themelore të jetës si arsimi dhe kujdesi shëndetësor, këta njerëz bëjnë një jetë të mjerueshme.

Në vend që të mësojnë rreth algjebrës ose shkencës, fëmijëve të Bajaut u jepet një rrjet dhe u mësohet si të kapin peshq nga anijet e tyre unike të punuar me dorë.

Fëmijët thuhet se kalojnë aq shumë kohë në oqean, se sytë e tyre janë përshtatur për të parë më qartë në ujë.

/albeu.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *