Nuk keni për ta besuar! Ja sa gjuhë fliten në botë

Nuk keni për ta besuar! Ja sa gjuhë fliten në botë

Keni menduar ndonjëherë cili është numri i saktë i gjuhëve në botë?

Derisa shumë besojnë se numri i gjuhëve në botë është 6,500, por në fakt sipas disa statistikave të vitit 2015 thuhet se ky numër është 7,100.

Edhe pse nuk mund të thuhet se cili është numri i saktë dhe të ndihemi të sigurtë, kjo ndodh  sepse ka vende të vogla të izoluara të cilat kanë zhvilluar gjuhë karakteristike për një grup të vogël njerëzish.

Mund të marrim shembull Guinean e Re, e cila mburret me 839 gjuhë të ndryshme. /fax.al/

Kjo është lista e numrit të gjuhëve sipas rajoneve:

Azia: 2,300

Afrika: 2140

Paqësori: 1,300

Amerika: 1.060

Europa: 280.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *