Mos gëlltitni një pilulë pa ujë!

Mos gëlltitni një pilulë pa ujë!

Gëlltitja e një pilule pa ujë nuk është normale, në fakt mund të jetë fatale.

Kur gëlltisni një pilulë pa ujë, ju dëmtoni ezofagun tuaj. Kjo është për shkak se pilula apo tableta mund të shkaktojë një lot të lehtë, ndërsa kalon përmes ezofagut, raporton “Times of India”.

Pilula mund të shkaktojë acarim dhe inflamacion në ezofag. Kjo mund të çojë në dhimbje urie dhe gjoksi dhe madje edhe gjakderdhje. Kjo gjithashtu varet nga madhësia e pilulës ose tabletës që po merrni./21Media/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *