Këto janë 4 ndryshime befasuese që ndodhin te njerëzit kur bien në dashuri

Këto janë 4 ndryshime befasuese që ndodhin te njerëzit kur bien në dashuri

Këto janë disa nga ndryshimet që u ndodhin njerëzve kur bien në dashuri:

Humbin ose marrin kile

Ekziston një term i shumënjohur në psikologji, “kilet e dashurisë”. Shumë persona shtojnë në peshë në fillim të lidhjes, për shkak se frekuentojnë kafene dhe restorante me partnerin në krah ose humbasin kile, për shkak të dozës së lartë të oxytocin- ës e cila zbeh ndjesinë e urisë dhe rregullon metabolizmin. Kështu gjithë ato flutura në stomak mund të jenë arsyeja përse po dobësoheni krejt papritur.

Ndryshon zëri

Shkencëtarët amerikanë ndërmorën një studim shumë interesant. U kërkuan të sapodashuruarve të bënin disa telefonata. Njerëz të jashtëm duhej të përcaktonin se kur personi po fliste me miq dhe kur me partnerin/ partneren. Përgjatë bisedave u vu re se gratë e ulnin zërin, për t’u dukur sa më të ëmbla e ndërsa burrat e ngrinin, me qëllimin për t’u dukur sa më burrërorë.

Dashuria është si varësia

Studiuesi Helen E. Fisher zbuloi se kur dikush bie në dashuri i aktivizohen të njëjtat pjesë të trurit si ato të dikujt që është i varur pas kokainës. Kjo është arsyeja pse mendojmë për njeriun e zemrës gjatë gjithë kohës, duam të rrimë sa më shumë me të dhe mërzitemi për çdo herë që e kemi larg.

Dashuria është e ëmbël

Në një studim gjeraman, pjesëmarrësit u ndanë në 3 grupe dhe përkatësisht grupi i pari shkruajti ese për dashurinë, i dytë për xhelozinë dhe i treti diçka neutrale. Më pas hëngrën dhe konsumuan ujë. Gjejeni çfarë. Ata që shkruajtën rreth dashurisë thanë se ushqimi ishte shumë më i ëmbël. /lexo.al/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *