20 vendet ku jetohet më mirë

20 vendet ku jetohet më mirë

Disa njerëz kanë një jetë të tillë që u mundëson të lëvizin nëpër vende të ndryshme të botës, pse jo, të jetojnë atje për një periudhë të caktuar kohe.

Pikërisht kjo kategori u bë pjesë e një sondazhi të realizuar nga TransferWise, për të vlerësuar vendet ku jetohet më mirë, raporton klan.

Në sondazh morën pjesë rreth 6 mijë persona nën moshën 35 – vjeç, nga Amerika, Azia, Europa, Afrika dhe Lindja e Mesme. Pyetja ishte “vendi ku do të donit të jetonit”.

Lista kryesohet nga Australia, e ndjekur nga Kanadaja, ndërsa në vendin e tretë u pozicionua Italia.

Më poshtë lista e plotë e 20 vendeve ku jetohet më mirë:

20. Japoni

19. Argjentinë

18. Greqi

17. Singapor

16. Austri

15. Luksemburg

14. Gjermani

13. Portugali

12. Danimarkë

11. Francë

10. Spanjë

9. Irlandë

8. Shtetet e Bashkuara të Amerikës

7. Mbretëria e Bashkuar

6. Hollandë

5. Suedi

4. Zelanda e Re

3. Itali

2. Kanada

1. Australia. /lexo.al/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *