Donald Trump e quan “Google” të trukuar, Shtëpia e Bardhë nis hetimet për motorin e kërkimit

Donald Trump e quan “Google” të trukuar, Shtëpia e Bardhë nis hetimet për motorin e kërkimit

Presidenti i SHBA, Donald Trump tha të martën se motori i kërkimit Google ishte duke fshehur mbulimin e “medias së drejtë” ndaj tij dhe tha se ai do të trajtojë situatën duke nisur një goditje ndaj gjigandit të internetit pa dhënë dëshmi ose duke dhënë detaje të veprimeve që mund të marrë.

Por kompania, pjesë e Alphabet Inc, mohoi ndonjë paragjykim politik në motorin e tij të kërkimit.

Kritika e Trump dhe kërcënimi i veprimit për të kufizuar disi Google ishte sulmi i tij i fundit në një kompani të madhe të teknologjisë, pas një serie sulmesh rreth Amazon.com, të cilën ai akuzoi për dëmtimin e bizneseve të vogla dhe përfitimin nga një marrëveshje e favorshme me Shërbimin Postar Amerikan.

Trump ka akuzuar “Google”-in se është “i trukuar”, duke pohuar në një “tweet”, se rezultatet e kërkimit me fjalët ‘Trump News”, tregojnë vetëm lajme të mediave, që sipas mendimit të tij, thonë të pavërteta. Në këtë mënyrë, ka shpjeguar, thuajse të gjitha historitë dhe lajmet janë të këqija.

“Ata e kanë RIGGED, për mua dhe të tjerët“, tha ai duke fajësuar Google për atë që ai tha ishte veprim i rrezikshëm që promovonte degët kryesore të mediave si CNN dhe zëra politikë konservatorë.

“Kjo është një situatë shumë serioze-do të trajtohet!”, shtoi Trump, por nuk ofroi detaje.

Google tha në një deklaratë se motori i saj i kërkimit “nuk është përdorur për të vendosur një agjendë politike dhe nuk e bëjmë paragjykimin e rezultateve tona ndaj ndonjë ideologjie politike … Ne vazhdimisht punojmë për të përmirësuar kërkimin në Google dhe nuk renditim rezultatet e kërkimit për të manipuluar ndjenjën politike”.

“Qëllimi i funksionit të kërkimit të tij ishte të jepte përgjigjet më relevante në një sekondë“, tha Google.

Por shefi i Shtëpisë së Bardhë, në një tjetër postim, shton se “96% e rezultateve mbi kërkimin ‘Trump News’ vjen nga mediet kombëtare të së majtës, e kjo është shumë e rrezikshme”.

Këshilltari ekonomik i Trump, Larry Kudlow, më vonë u tha gazetarëve se Shtëpia e Bardhë ishte “duke bërë një kërkim” në Google, duke thënë se ata do të bënin “disa hetime dhe disa analiza“, pa ofruar detaje të mëtejshme. (TemA TV)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *