Biondinat apo zeshkanet, cilat janë më të suksesshme në punë?

Biondinat apo zeshkanet, cilat janë më të suksesshme në punë?

Biondinat kanë më shumë vetëbesim dhe afinitet ndaj seksit, ndërsa zeshkanet janë më të suksesshme në punë dhe shpesh krijojnë lidhje të gjata – konstatojnë shkencëtarët e universitetit Nottingham Trent.

Psikologët kanë punuar në studimin e mostrës prej 200 femrash, me qëllim që të studiojnë raportin midis ngjyrës së flokëve dhe sjelljeve, transmeton Telegrafi.

Psikologia Catherine Salmon ka konstatuar madje që edhe biondet e reja shpejt mësohen me privilegjet e flokëve biond, sepse bashkë me to shkon edhe vështrimi i meshkujve. Prandaj, ato kanë vetëbesim më të madh.

Nga ana tjetër, ndoshta si përgjigje ndaj stereotipave zeshkanet punojnë më shumë, në mënyrë që të kompensojnë mungesën e tretmanit “special”, prandaj janë edhe më të suksesshme në punë”, shpjegon Salmon.

Studimi ka treguar që flokëkuqet janë dy herë më shumë të prira për zvarritjen e shkuarjes te stomatologu, si edhe u janë të nevojshme 20 për qind më shumë e sasi të anestezionit. Supozohet që ato janë të ndjeshme ndaj dhembjes, sepse ekspertët thonë që gjeni i cili “përcakton” ngjyrën e portokalltë të flokëve ka rol të madh në ndjeshmëri.

Profesori Jay Zagorsky i Universitetit të Bostonit, për shembull, ka përdorur rezultatet e testeve të cilat Pentagoni i përdor për vlerësimin e inteligjencës së personave të cilët paraqiten në ushtrinë amerikane.

Meqenëse ekziston edhe evidenca për ngjyrën natyrale të flokëve, Zagorsky ka nxjerrë përfundimet.

Pasi ngjyra e flokëve oscilon varësisht nga raca dhe përkatësia etnike, nga studimi janë përjashtuar afroamerikanet dhe hispaniket, në mënyrë që përfundimet të mos jenë të gabueshme.

Zagorsky ka zbuluar që biondet natyrale kanë mesataren e IQ-së më të lartë se femrat me flokë ngjyrë të errët.

Është treguar edhe që koeficienti mesatar i inteligjencës te biondinat është 103,2, te zeshkanet 102,7, te flokëkuqet 101,2 dhe te femrat me flokë të zezë 100,5. /Telegrafi/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *