Gabimet që nuk duhen bërë kur ktheheni nga pushimet

Gabimet që nuk duhen bërë kur ktheheni nga pushimet

Për të ruajtur mirëqenien dhe formën e mirë të pushimeve është e dobishme të shmangni disa zakone të këqija. Këtu janë disa, ndër më të zakonshmet. Në kthimin nga pushimet shpesh është e vështirë të ndiqni ritmet e përditshmërisë, të diktuara nga nevojat ditore. Por, a jemi vërtet të sigurt se rutina jonë është një mënyrë jetese e shëndetshme dhe e qëndrueshme apo a ka diçka që mund të përmirësohet?

Le të bëjmë një ekzaminim të ndërgjegjes dhe të përpiqemi ta transformojmë rimëkëmbjen e punës në një fillim të ri, më pak stresues dhe më afër dëshirave tona. Ja një listë e gjërave që nuk duhet të bëni kur ktheheni nga pushimet (dhe ndoshta edhe më vonë).

Nisja e lançuar

-Gjatë kohës që keni qenë në pushime puna në zyrë sigurisht është grumbulluar në mënyrë të pashmangshme: ju nuk mund të vendosni gjithçka në vijë që në 24 orët e para. Merrini gjërat me qetësi, të paktën brenda kufijve të arsyeshëm. Mundohuni të mos e mbushni tepër orarin tuaj, mos rrini shumë vonë natën në tavolinë dhe mos u shqetësoni nëse formoni një “listë të pritjes” për gjërat që duhet të bëni. Do t’i zgjidhësh ata me qetësi, pak nga pak.

Orët e vogla çdo natë

-Ju nuk i keni parë miqtë prej kohësh dhe keni kaq shumë gjëra për të treguar si dhe për të dëgjuar nga ata. Por, pushimi është një ilaç që ne kemi absolutisht nevojë për të ruajtur relaksimin dhe mirëqenien që kemi fituar me pushime. Koha e alarmit ka lëvizur, kështu që tani duhet të sigurojmë që të bëjmë orët e mjaftueshme të gjumit.

Liri në ushqim

– Gjatë pushimeve kemi ngrënë ushqime nga më të shumëllojshmet dhe në liri të plotë: tani është koha për të ndalur grykësinë, gjithashtu sepse, ndoshta, kemi më pak kohë se më parë për të bërë lëvizjen fizike dhe për të djegur shumë kalori. Le të heqim qafe rregullat e ngrënies së shëndetshme dhe, nëse kilet po fluturojnë, le të kthehemi në vijë sa më shpejt të jetë e mundur.

Shtëpiake e dëshpëruar

-Nuk është e nevojshme që gjithë gardërobën që kishit marrë me vete ta lani dhe ta hekurosni brenda dy ditësh. Dhe nuk është e nevojshme që shtëpia të jetë e përsosur dhe e shkëlqyeshme nga dyshemeja në tavan. Thjesht i jepni një pastrim të lehtë ambientit dhe përpiloni një listë të gjërave më urgjente për të bërë: me të tjerat do të merreni më vonë. Ndoshta duke bindur partnerin ose duke iu ndihmuar edhe fëmijët.

Dembel

–Gjatë pushimeve ke notuar, ke shëtitur, ke bërë ekskursione. Nuk është e përshtatshme që të ktheheni dhe të qëndroni në shtrat, duke shikuar televizor sikur të ishte dimri i plotë. Ka akoma mot të mirë dhe nxehtësia ekstreme ka hequr dorë: shfrytëzojeni mundësinë për të lëvizur në natyrë sa më shumë që të jetë e mundur. Gjendja jonë ka nevojë për rrezet e diellit, duke mbushur endorfinën: në këtë mënyrë do të ruajmë tonin e muskujve që na kanë dhënë aktivitetet e pushimeve. …

Gjithmonë të lidhur

-Harrojeni, të paktën për disa orë në ditë, smartfonin dhe e-mailet: miqësitë dhe kontaktet në botën reale janë shumë më interesante dhe më të kënaqshme sesa ato virtuale. Luftoni teknostresin dhe çlodhni sytë tuaj: drita blu e ekraneve elektronike, nëse jeni të ekspozuar në mënyrë të tepruar,

Mund të jetë e dëmshme. … t’u thoni lamtumirë pushimeve

-Nuk ka asnjë mendim më trishtues se sa sekuenca e javëve që do të shpenzohen lidhur me zinxhirë në detyra dhe përgjegjësi, në gri të qytetit.

Le të planifikojmë menjëherë pushimin e ardhshëm: një udhëtim për Krishtlindje, nëse kthehemi nga një periudhë pushimi e shkurtër dhe jo shumë e kënaqshme, ose një fundjavë, nëse buxheti është një tiran, apo disa udhëtime jashtë qytetit. … ndjenja e fajit

–Sido që të shkojnë gjërat, le të mësojmë të bëjmë marrëveshje me ndërgjegjen tonë. Ne nuk i kemi arritur të gjitha synimet që i kishim vënë vetes para se të niseshim (nuk i kemi lexuar të gjitha librat, nuk kemi arritur nivelin e anglishtes që donim, si dhe nuk kemi humbur kilet shtesë?), por mos u mërzisni ne kemi një vit përpara për t’i bërë të gjitha këto.

Gjithmonë gradualisht, pa dyshim, dhe pa u stresuar. … të mospërfillni gjërat që ju pëlqejnë ju

-Le të përmbysim proverbin e trishtuar “Së pari detyrë, pastaj kënaqësinë” dhe le të supozojmë që të mbajmë një kuotë kohe në ditë ose në javë për atë që na kënaq dhe na bën të lumtur. Një kurs DIY, një sesion aquagym, disa mësime muzikore: secili ka pasionet e tij dhe mënyrën për t’u çlodhur.

Asnjëherë mos hiqni dorë, edhe nëse duket sikur jeni të lodhur dhe nuk keni kohë: këto janë aktivitetet që transmetojnë energjinë për t’u përballur me të gjithë pjesën tjetër. Konsiderojini ato si një investim në veten tuaj dhe i shijoni pa keqardhje.

(gazeta-Shqip.com)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *