Fakte për muajin shtator

Fakte për muajin shtator

Jemi në muajin shtator, dhe këto janë disa fakte që mbase nuk i keni ditur:

  • Emri shtator vjen nga fjala romake ” septem ”  që domethënë shtatë, pasi në kalendarin Romak, muaji shtator ka qenë muaji i shtatë i vitit.
  •  Sipas një studimi të SHBA-së, fëmijët e lindur në shtator rriten më shumë se të tjerët.
  • Shekspiri nuk përmendte kurrë shtatorin.
  • Të paktën gjashtë filma kanë qenë të emëruar me emrin “Shtator”, që është më shumë se çdo muaj tjetër
  • Numri i parë i revistës New York Times u botua në muajin shtator të vitit 1851
  • Lufta e Dytë  Botërore filloi në shtator të vitit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *