UberAir njoftoi listën e qyteteve që mund të jenë nikoqire të shërbimit të taksive ajror

UberAir njoftoi listën e qyteteve që mund të jenë nikoqire të shërbimit të taksive ajror

Së pari ishte përmendur Dallas dhe Los Anxhelos. Tani Uber dëshiron që një qytet i tretë të fluturojë shërbimin e taksive ajror të tyre, dhe është në kërkim ndërkombëtar.

Uber këtë javë njoftoi listën e ngushtë për vendet që aplikacioni i udhëtimit do të punonte për të nisur projektin e aviacionit UberAir, një rrjet për ndarjen e fluturimit me ngritje dhe ulje vertikale elektrike (e -VTOLs). Avionët elektrikë pritet të kalojnë 96 km në një pagesë.

Vendet ku UberAir mund të lansohet u njoftuan gjatë ekspozitës Uber Elevate Asia Pacific në Japoni. Lista përfshin Japoninë dhe qytetet Tokio dhe Osaka; Indinë me Mumbai, Delhi dhe Bangalore; Australinë me Melburn ose Sidnej; Rio, Brazil; dhe Paris, Francë.

Uber njoftoi tashmë një Qendër të Teknologjive të Avancuara në Francë, për të studiuar dhe zhvilluar makina fluturuese.

Kompania ka bërë të ditur më herët se Los Anxhelos dhe Dallas do të ishin qytetet e para amerikane që do të demonstronin sistemin e taksive fluturuese në vitin 2020, me fluturimet që pritet të ofrohen për herë të parë komercialisht deri në vitin 2023, shkruan Mashable.

Preferenca për qytetet ndërkombëtare u jepet zonave me densitet të lartë me më shumë se 2 milionë njerëz në mënyrë që fluturimet e përbashkëta të kenë kuptim. Uber thotë se gjithashtu dëshiron “rajone policentrike” (zona urbane të përbërë nga qytete të shumëfishta) dhe do të punonte më mirë me qytete që tashmë bashkëpunojnë mirë me Uber në rrugë. /telegrafi/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *