Donald Trump i shkruan letër Presidentit të Maqedonisë, Ivanov

Donald Trump i shkruan letër Presidentit të Maqedonisë, Ivanov

Mesazhi i urimit nga Presidenti Trump drejtuar Presidentit Ivanov për Ditën e Pavarësisë së Maqedonisë

I nderuar Zoti President,

Në emër të popullit amerikan, ju përgëzoj ju dhe qytetarët e Maqedonisë me rastin e Ditës së Pavarësisë më 8 shtator.

Maqedonia ka shumë arsye që sivjet të jetë krenare. Marrëveshja historike e Prespës e zgjidh kontestin shumëvjeçar për emrin me Greqinë dhe e hap rrugën për anëtarësimin e Maqedonisë në NATO dhe Bashkimin Evropian. Marrëveshja dhe anëtarësimi i Maqedonisë në NATO do të forcojnë sigurinë, stabilitetin dhe prosperitetin në të gjithë rajonin. Shtetet e Bashkuara janë të gatshme të mbështesin Maqedoninë, veçanërisht në bisedimet e ardhshme për anëtarësimin tuaj në NATO.

Ju uroj qytetarëve të Maqedonisë më të mirat në këtë ditë të veçantë.

Sinqerisht,

Donald J. Trump.

/bonzo.info/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *