Kjo pjesë e trupit ka rrezik t’ju shkaktojë vdekjen

Kjo pjesë e trupit ka rrezik t’ju shkaktojë vdekjen

Një studim klinik evropian gjeti se akumulimi i yndyrës në pjesën e belit gati dyfishon rrezikun e vdekjes së parakohshme.

Gjëja më e rëndësishme është se ky rrezik është i njëjtë për njerëzit që nuk kanë peshë më të madhe se ata që kanë një indeks të masës trupore në rangun normal, transmeton KosovaPress.

Autorët publikuan rezultatet e një studimi klinik të kryer mbi 359,000 njerëz, mosha mesatare prej 51,9 vjetësh, duke përfshirë 65,4% të grave.

Doli që çdo rritje në gjatësinë e belit prej pesë centimetrash rrit rrezikun e vdekjes së parakohshme: 17% për meshkujt dhe 13% për gratë.

Tobias Pischon nga Instituti Gjerman i Njeriut ushqyerit Potsdam-Rehbrücke, një studiues kryesor në këtë fushë, beson se rezultati më i rëndësishëm i të gjithë studimit që ka gjetur se shëndeti dhe rreziku i vdekjes së parakohshme nuk do të ndikojë në njerëz vetëm mbipeshë, por edhe paraqitjen e indeve yndyrore në trup.

Këto të dhëna duhet të tregojnë se mjekët në mënyrë rutinore gjatë çdo vizite të pacientit, përveç peshës trupore dhe indeksit të masës trupore, duhet të matë gjerësinë e belit.

Nëse keni një volum në rritje të profesionit tuaj, duhet:

-Të rritni sasinë e ushtrimeve fizike dhe punoni çdo ditë

-Shmangni pirjen e alkoolit më shumë

-Përmirësoni cilësinë e dietës tuaj

Duke zbatuar këto tre këshilla, ju do të zvogëloni ndjeshëm rrezikun e vdekjes së parakohshme. /lexo.al/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *