5 gjëra të çuditshme që kanë 99% e njerëve në trup, por ndoshta ti jo!

5 gjëra të çuditshme që kanë 99% e njerëve në trup, por ndoshta ti jo!

Duket gati e pabesueshme, por është e vërtetë: për një arsye ose një tjetër, çdo njëri prej nesh (pavrësisht se ku kanë lindur) kanë disa shenja të pashpjegueshme në trup.

Është koiçidencë apo kanë një shpjegim logjik? Zbulojeni më poshtë!

1. A keni edhe ju një shenjë në gishtin tuaj tregues?

Fillimisht thuhej se një shenjë e tillë gjendej vetëm tek gishtat e burrave. Por me kalimin e kohës, u pa qartë se edhe gratë mund ta kenë këtë shenjë në gishtërinjt tregues.

2. Keni vënë re ndonjë njollë të bardhë në gjurin tuaj të majtë? Apo në të dy?

Shikojini me kujdes. Ato janë zakonisht të dallueshme kur jeni nxirë. Disa i kanë më të dukshme, disa të tjerë jo. Shpjegimi? Të gjithë jemi rrëzuar kur kemi qenë të vegjël dhe ato njolla të bardha kanë mbetur si shenjë pas plagëve. Nëse jeni mëngjërash, ka shanse të keni më shumë të tilla në gjurin e djathtë nëse shkruani me të djathtën në gjurin e majtë.

3. Një sy sheh më mirë se tjetri

Mbyllni njërin sy dhe shihni nga një distancë e caktuar. Pastaj hapeni atë dhe mbyllni tjetrën. Nëse jeni mbi 20 vjeç dhe nuk keni syze optike, të jeni i sigurtë se njëri sy sheh më mirë se tjetri.

4. Mund të ngrini lart vetullën tuaj të majtë ose të dyja vetullat në një kohë, por kurrë vetëm të djathtën tuaj.

Vetullën e djathtë s’ka gjasa ta ngrini lart nëse nuk ngrini dhe të majtën tuaj. Shpjegimi: Nervat dhe muskujt nuk janë simetrike, kështu që janë disa gjëra që një gjysmë e trupit i bën më mirë se tjetra.

5. Keni lindur me shenjë? E keni afër gjurit apo në sqetull?

Shumë shenja të lindura zhduken me kalimin e viteve, por disa të tjera qëndrojnë përgjithmonë. Shumica e tyre janë të vendosura në sqetull, pranë kurrizit apo në gju.

Shpjegimi: Një në 10 njerëz është i lindur me një të tillë. Arsyet janë ende të paqarta!/lexo.al/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *