Polonia hetohet nga UEFA për racizëm

Polonia hetohet nga UEFA për racizëm

UEFA ka hapur procedurë disiplinore kundër Polonisë pasi që u kënduan kore raciste në ndeshjen e Ligës së Kombeve kundër Italisë.

Barazimi 1-1 i Polonisë dhe Italisë ka sjell prapë në tribuna problemin e racizmit.

Autoritetet e UEFA kanë marrë incizime ku këndohet në kore duke bërë diskriminim dhe fishekzjarre nga tifozët mysafirë.

UEFA pritet  që ta dënoi Poloninë më 21 shtator ku do të mblidhet Këshilli i Trupit Disiplinar të UEFA’së.

Italia dhe Polonia janë në të njëjtin grup në Ligën e Kombëve. /GazetaExpress/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *