Kërkesa e iPhone-ëve të ri, më e vogël se që pritej

Kërkesa e iPhone-ëve të ri, më e vogël se që pritej

Të dhënat e fundit për shitjet e iPhone erdhën gjatë fundjavës nga analisti i njohur Ming-Chi Kuo. Ai më parë ofroi një vlerësim për shitjet e Q1 2019, prej 47-52 milionë iPhone-ëve.

Ky vlerësim është shkurtuar me njëzet për qind dhe Kuo po ofron vetëm 38-42 milionë shitje telefonash. MacRumors mbulon shënimin e hulumtimit:

Ne kemi reduktuar vlerësimin tonë të dërgesave të iPhone 1Q19 me 20% në 38-42 milion njësi (krahasuar me parashikimin tonë të mëparshëm prej 47-52 milion):

Ne e ulim vlerësimin e dërgesës 1Q19 iPhone për arsyet e mëposhtme. (1) Kërkesa më e ulët se e pritur e XR.  Ne kemi ulur vlerësimin tonë të shitjeve të 1Q19 XR në 15-20 milion njësi kundrejt parashikimit tonë të mëparshëm të 20-25 milion njësive. (2) Rritja e porosive të modeleve iPhone të kaluar nuk mund të kompensojë rënien e dërgesave të serive XR dhe XS për shkak të ndikimit të ulët të sezonit.

Tremujori i parë i Apple i vitit 2018 shënoi 52.2 milionë shitje, kështu që edhe raporti i vlerësimit të Kuo do të rezultojë në një goditje të konsiderueshme në shitjet e iPhone.

Sigurisht, Tim Cook dhe Apple kanë njoftuar tashmë se raporti i të ardhurave tremujore të Apple nuk do të zbuloj numrat e shitjeve të iPhone, duke përmendur një lëvizje drejt softuerëve dhe shërbimeve dhe jo shitjeve të pajisjeve. /Telegrafi/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *